Szerintetek margarinnal kikevert, főzött pudingos krémes sütit le lehet fagyasztani? Pl. Lajcsi szelet, vendégváró, stb.
Karácsonyra szeretném megsütni a nagymamám helyett, de nem pont az ünnepek idején megyünk hozzá, hanem még jóval előtte. Megkímélném a sütkérezéstől, de nem tudom, hogy milyen lenne felengedve a krém... Tejszínes tortát már fagyasztottam, az jó volt felengedve is.
Ha valakinek van gyakorlata sütifagyasztásban, kérem, írjon. Köszönöm!
A pudingos krémet ha kiolvasztod, akkor összement, grízes lesz, ezért nem jó fagyasztani.
Minden más krém jól türi a fagyasztást, csak apudingos nem.
Viszont amit megtehetsz, hogy magát a tésztáját megsütöd és azt fagyasztod le - ez minden probléma nélkül megy -, akkor, amikorra kell, csak a krémet kell elkészíteni és betölteni.
Ehető lesz felengedve is, de előfordulhat, hogy kicsapódik. Mármint elválik kissé a margarin és a puding. De annyira nem vészes. Én mondjuk karácsonyra azért nem raknék ilyet az asztalra. Egy átlagos hétvégén oké, de ünnepre legyen már szép is és finom is!
Különben is, annyira gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni egy ilyen krémes tortát, hogy nincs sok értelme fagyasztani azt a krémet... Jobb frissen készíteni.
(MOndjuk erről a kicsapódásról annyit, hogy ha frissen készítesz bizonyos krémeket, akkor is kicsapódik :),
Hát pl ha valami savas gyümölcs, mondjuk málna van belekeverve, vagy hasonló. Néha nem kerülhető el a vajas/margarinos krémnél. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!