Grizgaluskat hogy tudom lefagyasztani?
Még nem is hallottam, főleg nagymamakori lefagyasztást.
Esetleg készen ellepve húslevessel, majd azt kiengedve fogyasztható.
Szerintem nincs is értelme előre gyártani és fagyasztani, esetleg, ha sok megmarad, akkor az előbbiek szerint.
Nem sok időbe telik friss grízgaluskát készíteni, persze ez csak az én véleményem.
Elsö. nálunk az egy tojásból készült is olyan sok, hogy három-négy alkalomra is elég, ezért a fölösleget rendszeresen lafagyasztom.
Kérdezö: két lehetöség van, vagy nyersen fagyasztod, vagy kifözve, mindkettö problémamentes.
Nyersen a bekevert galuskatésztát folpakkal leterített tálcára szaggatom, hogy ne érjenek össze az egyes galuskák,, egy órára másik fólával letakarva így teszem a fagyasztóba. Utána adagonként külön zacskóba teszem, és úgy fagyasztom.
Megfözve a grízgaluskát a szokott módon sós vízben kifözöm, de inkább picit keményebb maradjon, mint túlföjön. Utána tálcára egymás mellé téve kihütöm öket, és utána ugyanúgy járok el vele, mint a nyers esetében.
MIndkét esetben felhasználáskor még fagyosan a forrásban lévö vízbe/levesbe teszem, a nyers értelemszerüen tovább tart, mire megfö, mint a (nagyjából) elöre megfözöttnél.
Lében lefagyasztani értelmetlen ötlet, mert csak fölöslegesen sok helyet foglal.
#2-esnek!
Hogy mennyi ész...és mind a másé!
Köszi! Ha nem haragszol, ezt megjegyzem magamnak! :)))
Köszi a tippet a fagyasztásra, most már nekem is beugrott, hogy lehet kapni mirelit daragaluskát. Akkor pedig házilag is lehet fagyasztani.
Hiába, holtig tanul az ember :)
# első #
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!