Valakinek van-e tutira bevált palacsinta receptje teljes kiőrlésű búzalisztből?
Ezt a receptet próbáld ki: [link] ugyan zablisztből készült (teljes kiőrlésű), de a legegyszerűbben elkészíthető palacsinta. Nem ragad le, gyorsabban megsül és nagyon finom is :) Én a rizstejet zabtejjel helyettesítettem így valószínűleg meg zabosabb íze lett, de én nagyon szeretem a zab ízét :) de lehet helyettesíteni mandula v kókusz tejjel is, vagy esetleg sima tejjel.
A tönkölybúzáról pedig:
"A tönkölybúza közeli rokonságban van a búzával, mondhatnánk úgyis, hogy az unokatestvére, szinté gazdag rostokban, kétszer annyit tartalmaz, mint a fehér liszt. Magasabb vízoldhatóságának köszönhetően a tönkölybúzaliszt könnyebben emészthető, mint a búza. Emellett számos tápanyagot tartalmaz, megtalálható benne a csíra, és a korpa is, kiváló forrása a mangánnak, a foszfornak, a B3-vitaminnak, a magnéziumnak, és a réznek. Így több, mint 20%-át fedezi az ajánlott napi vitamin és ásványi anyag bevitelnek, és kiválóan erősíti immunrendszerünket. Gazdag rosttartalma miatt tisztítja a beleket, javítja a vérkeringést, csökkenti az érelmeszesedést."
Elvileg lehet helyettesíteni, de én a tönkölybúzát választanám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!