Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valakinek van-e tutira bevált...

Valakinek van-e tutira bevált palacsinta receptje teljes kiőrlésű búzalisztből?

Figyelt kérdés
Illetve annyi érdekelne még, hogy a tk. búzaliszt és a tk. tönkölybúza liszt között mi a különbség? Lehet-e helyettesíteni egyiket a másikkal?

2016. febr. 25. 19:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Ismerős ezzel próbálkozott sokat, mert a kislányuk inzulin rezisztens lett. Nos: teljes kiőrlésű meg tönkölyös lisztből lehet palacsintát csinálni, de minek? Ez volt a tanulság.
2016. febr. 25. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Mi csinaltunk tk tonkolybol es erdekes izu lett, finom, ugyan nem potolja a lagy palacsinta erzest, de nem rossz ugyanugy keszul nagyjabol. Jobb akkor mar teakekszet, tesztat csinalni vagy zsemlet szerintem en ezzel probalkoznek vaagy bio lisztbol csinalni a palacsintat. :P
2016. febr. 26. 01:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:

Ezt a receptet próbáld ki: [link] ugyan zablisztből készült (teljes kiőrlésű), de a legegyszerűbben elkészíthető palacsinta. Nem ragad le, gyorsabban megsül és nagyon finom is :) Én a rizstejet zabtejjel helyettesítettem így valószínűleg meg zabosabb íze lett, de én nagyon szeretem a zab ízét :) de lehet helyettesíteni mandula v kókusz tejjel is, vagy esetleg sima tejjel.

A tönkölybúzáról pedig:

"A tönkölybúza közeli rokonságban van a búzával, mondhatnánk úgyis, hogy az unokatestvére, szinté gazdag rostokban, kétszer annyit tartalmaz, mint a fehér liszt. Magasabb vízoldhatóságának köszönhetően a tönkölybúzaliszt könnyebben emészthető, mint a búza. Emellett számos tápanyagot tartalmaz, megtalálható benne a csíra, és a korpa is, kiváló forrása a mangánnak, a foszfornak, a B3-vitaminnak, a magnéziumnak, és a réznek. Így több, mint 20%-át fedezi az ajánlott napi vitamin és ásványi anyag bevitelnek, és kiválóan erősíti immunrendszerünket. Gazdag rosttartalma miatt tisztítja a beleket, javítja a vérkeringést, csökkenti az érelmeszesedést."

Elvileg lehet helyettesíteni, de én a tönkölybúzát választanám :)

2016. márc. 7. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a receptet és a választ, mindenképpen kipróbálom legközelebb!! :)
2016. márc. 7. 14:44

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!