Mit lehet kezdeni 90%-os mogyoróvajjal?
Kaptam egy tégellyel, de nagyon tömény, teljesen más, mint a Nutella. Találtam olyan süti recepteket, ahol vajjal keverik össze, hogy töltelék legyen, de biztos van más mód is.
Egy lágyabb, könnyebb, csokiszerűbb masszát szeretnék kapni belőle. :)
Igen, tisztára földimogyoró íze van, csak sokkal töményebb, mintha mogyorót ennék. Egy késhegynyit tettem a számba, és úgy éreztem, tele vagyok. Szerintem sütibe is nagyon tömény így.
Szomorú vagyok, de azért köszönöm.
Ha szereted jalapeno vagy pepperoni (egész savanyúság) paprikát ha megtöltesz vele kiváló előétel.
Próbáld úgy, hogy vékonyan pirítósra kened és megkened lekvárral. A lányaim imádják.
Próbálj belőle pudinggal krémet készíteni. A pudingot kevesebb tejjel főzd meg, és kihűlve habverővel keverj bele
annyi mogyoróvajat, mint amennyit pl vajból-cukorból készítenél.Vajas krémnél működik a pudingos keverés, nem marad tömény cukros, "harapásnyomos " a krém.
afrikai mogyoró mártás
6-8 ek. készen kapható mogyorókrém,
1 evőkanál liszt vagy kukoricakeményítő,
5 dl víz,
őrölt feketebors,
1/2 citrom leve,
1/2 dl tejszín
Az egészet keverjük össze sima állagúra,
majd lassú tűzön sűrítsük be.
forrón vagy hidegen adhatjuk sült húsok, halak mellé
vagy bármilyen zöldséget párolsz míg elfövi a levét
ekkor rádobod a keveréket és együtt addig fözöd mig rotyogni kezd
rizsel nagyon fincsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!