Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kaptunk 6 kiló diót, mit...

Kaptunk 6 kiló diót, mit lehet vele kezdeni hogy ne avasodjon meg? Nem édességet akarunk készíteni, hanem vagy tárolni, hogy sokáig jó legyen, vagy diós-húsos ételt készíteni belőle.

Figyelt kérdés

2015. dec. 6. 11:38
 1/10 anonim ***** válasza:
42%

ha később sütibe akarod használni, elég lefagyasztani


ha másra is, akkor hűvös, száraz helyen tárold, lehetőleg nyitott zacskóban

2015. dec. 6. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 Goldemort válasza:
12%
Bocsi nem tuom.
2015. dec. 6. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Hűtőben kb. 1 évig eltartható, hűvös, fényzől védett, légmentesen zárt helyen (tehát pl. légmentesen zárható üveg a spájzban, pincében) kb. fél évig.


A nyitott zacskó a lehető legnagyobb baromság, amit tehetsz, ugyanis nem csak az avasodás fog beindulni de a rovarok ill. rágcsálók is rájárnak, ha nem egy panel 10. emeletén éltek :)

2015. dec. 6. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
27%
utolsó, ha már jól ki van száradva, akkor nem kell nyitott zacsi, amúgy olyan keserű lesz mint a kutya
2015. dec. 6. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Tessék? Az utóbbi kommentedet nem tudom értelmezni sajnos, egy zagyvaság.
2015. dec. 6. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Levegőn kiterítem, hogy nehogy nedves legyen, utána fedeles műanyag dobozba teszem, a dobozt kibélelem papírtörlővel, és berakom a hűtőbe. Így 1-2 évig simán eláll.

Ha ilyen sokra nincs szükségetek, akkor adjatok el belőle.

Náluk 2-3 kiló fogy el évente és rendszeresen sütünk.

2015. dec. 6. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
53%

Hmm, jó kérdés. Nekem egyből egy diós-mascarponés tészta jutott eszembe, nyáron ettem egy olasz étteremben és hát a könnyem is kicsordult, olyan finom volt. Bár ez sok diót nem használ el, persze attól is függ mennyien vagytok. A neve becsapós, mert ez nem édestészta. Ha kell, megadom a receptet.

Más ötletem nincs sajnos most, de gondolkodom még.

2015. dec. 6. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
utolsó,nekem jöhet a recept :D
2015. dec. 6. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekünk is elég sok szokott lenni (de nem árulom ), először kiszárítom rendesen a feltört diót, majd megy a fagyasztóba. Avasodás ellen ez a legbiztonságosabb megoldás, no meg a molyok ellen is.

A héjas diónk simán eláll a pincében fagymentes helyen, de ahogy a fagyóból kifogy már törjük is a következő jó kis adagot.

Imádjuk a diós sütiket.

2015. dec. 7. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Én egy részét diós csigába tenném, de max 1-2 napig tároljuk, ha sok van belőle :D

Egyébként mi is hűtőben tároljuk, esetleg fagyasztóban.

2017. jan. 24. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!