Kaptunk 6 kiló diót, mit lehet vele kezdeni hogy ne avasodjon meg? Nem édességet akarunk készíteni, hanem vagy tárolni, hogy sokáig jó legyen, vagy diós-húsos ételt készíteni belőle.
ha később sütibe akarod használni, elég lefagyasztani
ha másra is, akkor hűvös, száraz helyen tárold, lehetőleg nyitott zacskóban
Hűtőben kb. 1 évig eltartható, hűvös, fényzől védett, légmentesen zárt helyen (tehát pl. légmentesen zárható üveg a spájzban, pincében) kb. fél évig.
A nyitott zacskó a lehető legnagyobb baromság, amit tehetsz, ugyanis nem csak az avasodás fog beindulni de a rovarok ill. rágcsálók is rájárnak, ha nem egy panel 10. emeletén éltek :)
Levegőn kiterítem, hogy nehogy nedves legyen, utána fedeles műanyag dobozba teszem, a dobozt kibélelem papírtörlővel, és berakom a hűtőbe. Így 1-2 évig simán eláll.
Ha ilyen sokra nincs szükségetek, akkor adjatok el belőle.
Náluk 2-3 kiló fogy el évente és rendszeresen sütünk.
Hmm, jó kérdés. Nekem egyből egy diós-mascarponés tészta jutott eszembe, nyáron ettem egy olasz étteremben és hát a könnyem is kicsordult, olyan finom volt. Bár ez sok diót nem használ el, persze attól is függ mennyien vagytok. A neve becsapós, mert ez nem édestészta. Ha kell, megadom a receptet.
Más ötletem nincs sajnos most, de gondolkodom még.
Nekünk is elég sok szokott lenni (de nem árulom ), először kiszárítom rendesen a feltört diót, majd megy a fagyasztóba. Avasodás ellen ez a legbiztonságosabb megoldás, no meg a molyok ellen is.
A héjas diónk simán eláll a pincében fagymentes helyen, de ahogy a fagyóból kifogy már törjük is a következő jó kis adagot.
Imádjuk a diós sütiket.
Én egy részét diós csigába tenném, de max 1-2 napig tároljuk, ha sok van belőle :D
Egyébként mi is hűtőben tároljuk, esetleg fagyasztóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!