Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ezek vegetáriánus ételek?

Ezek vegetáriánus ételek?

Figyelt kérdés

Egy ismertebb étterem étlapján olvasható a következö

Vegetáriánus ételek

Cézár saláta chilis csirkemell csíkokkal

Pirított olajos magvas salátaágyra tálalt pácolt lazac csíkok

Kapros juhtúróval töltött gombafejek szezámmagos bundában,

Párolt zöldségekkel és remulade-mártással

Csőben sült brokkoli, tejszínes gombamártással

Rántott trappistasajt-szeletek, tartármártással

Grillezett sajttallér friss idei salátával

Szerintem igen nagy szégyen a magyar vendéglátásra nézve, hogy a vegetáriánis ételek közt csirke meg lazac szerepel!

2016. febr. 20. 17:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"nem eszünk olyat, ami meghal, ha megeszed. "

Amit megeszem, az már nem tud meghalni :D

Még sose láttam haldokló csirkemellet vagy haldokló lazacfilét.

2016. febr. 20. 22:49
 12/18 A kérdező kommentje:

"akkor pontosítok. nem eszünk olyat, ami meghal, ha megeszed. "

Nem ártana, ha megtanulnál magyarul fogalmazni! Mert ez a "pontosításod" annyit jelent, hogy élö állatot kezdesz enni és közben valamikor meghal - és így semmivel sem jobb, mint az eredeti kijelentésed!

2016. febr. 20. 22:53
 13/18 anonim ***** válasza:
Valószínű, hogy összekeverik a böjtöt a vegetarianizmussal, ti. böjt idején nem szabad húst enni, ám halat szabad.
2016. febr. 22. 00:05
 14/18 Andizsuzsi ***** válasza:
34%
Nekem egyébként semmi bajom azzal, ha valaki morális okok miatt nem fogyaszt állati eredetűt. Akkor nézek görbén, ha mindezt bőrcipőben, gyapjúpulcsiban, selyemingben teszi. És próbál arról meggyőzni, hogy a tej és tojás más kategória.
2016. febr. 22. 07:02
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez komolyan egy vicc, hogy még itt tart az ország. Máshol meg alapvető már, hogy pl. Vegán ételek is legyenek, otthon meg még addig sem jutottak el hogy a csirke nem zöldség...
2016. febr. 22. 09:39
 16/18 Andizsuzsi ***** válasza:
Nem a pont miatt, de aki lepontozott miben nem ért velem egyet?
2016. febr. 22. 15:07
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem én voltam, de pl a tej és tojàs bozony màs kategória. Ahhoz ugyanis nem kell az àllatnak meghalnia.

S én pl azért nem eszem, mert ki nem àllhatom, sose szerettem, na ehhez mit szólsz? 3 évesen azt mondtam, nekem ez nem kell, ez élt, így undorodom tőle. 78ban voltam 3 éves, vàrosban, nem hogy divat nem volt, semki nem is hallott a környezetemben ilyenről, hogy léteznek olyanok, akik nem esznek húst.

2016. febr. 22. 19:06
 18/18 Andizsuzsi ***** válasza:
Semmit nem szólok, mondtam, semmi bajom vele. De azt gondolni, hogy a tojás meg a tej más dolog, struccpolitika. A tyúkokat addig tartják, amíg gazdaságos, ha "kitojták" magukat, mennek a vágóba, habár még évekig élhetnének. Ugyan ez a helyzet a tehenekkel is, addig tartják őket, amíg elég fiatalok a rendszeres elléshez, vemhesítik is őket folyamatosan ahhoz, hogy tejelni tudjanak. Az így született borjak szintén vágóhídra mennek. Az intenzív állattartásnak része az, hogy az állatot addig tartják, amíj hasznot hajt. Tovább nem, mert az nem gazdaságos. Mindegy, hogy milyen hasznát élvezed.
2016. febr. 22. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!