Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van itt olyan feleség/barátnő,...

Van itt olyan feleség/barátnő, aki bár személy szerint vegetáriánus, de a párjának/családjának elkészíti a húsos ételeket?

Figyelt kérdés
Nem azért kérdezem, mert hozzáérni sem akarok a húshoz, hanem mert nem tudom így kóstolás nélkül mit lehet tenni, hogy jól sikerüljön!

2013. nov. 28. 18:44
 1/7 anonim válasza:
90%

Szerintem elég, ha pl. a pörköltnek csak megnyalod egy fakanálról a szaftját. Vagy húsleves levéből egy kiskanállal megkóstolsz. Esetleg a férjeddel- gyerekeiddel kóstoltatsz? Mondjuk, én már elég nagy rutinra tettem szert a főzésben, mikor vega lettem, így általában nem kell kóstolnom az ízesítéshez.

Persze, az megint más, ha te a húsos ételek levét sem fogyasztod, akkor nem tudom, hogy mi a teendő.

2013. nov. 28. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

'Sajnos' semmi olyat nem eszek, amibe belefőtt a hús.

2013. nov. 28. 19:00
 3/7 anonim ***** válasza:
76%
kérd meg a párod, hogy kóstolja meg neked
2013. nov. 28. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
91%

Én.


Bár undorból vagyok vegetáriánus, és nem is tartom egészségesnek a húsevést, a családomnak elkészítem.


Lényeg, ami lényeg, én úgy vagyok vele, hogy magának úgyis megvenné, tehát teljesen mindegy, hogy én főzöm-e meg neki, vagy ő magának...


A szag ellen nagyon nem tudok mit tenni, mikor pl. fehéredésig kell pirítani akkor szinte hányinger tör rám. Nyersen szerencsére nincs erős dögszaga, ha nem hajol bele az ember, de amikor sül...


Megfogni gumikesztyűvel szoktam (lehet kapni 1x-i eldobhatósokat nagy csomagban, olcsó), vagy ha lusta vagyok felhúzni, akkor villát belebök, azzal lefog és úgy szeletel.


Én érzésre szoktam fűszerezni, de ha nem vagyok valamiben biztos, akkor inkább kevesebbet teszek, mint többet. Utólag a fűszerek 90%-át lehet pótolni, ami kivétel az pl. a zsiradékban oldódó pirospaprika, amit muszáj az elején beletenni, mert utólag csak színez, ízt nem nagyon ad. De a só, bors és egyéb fűszerek szinte mind kiegészíthetőek később. Illetve ha otthon van a férjem, mikor főzök, akkor 1-2x megkóstoltatom vele, hogy így jó-e. De az évek után már tudom ránézésre mihez mennyi.

2013. nov. 28. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
55%

A tegnap 19:24-es tökéletesen viszonyul a dologhoz, igy kellene minden értelmes embernek tennie.

(A szag ellen hatásos, ha van egy jó, kivezetett páraelszívó, amit erös fokozaton járatsz - akkor nem érzed, a szín alapján tudodo figyelni, hogy meddig kell pirítani)

2013. nov. 29. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, a 3. tényleg nagyon jól leírta :)
2013. nov. 29. 22:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja egyébként azt elfelejtettem, hogy ha csontozni vagy bőrözni kell (ez extrém ritka, szinte sosem veszek olyasmit amin kell...), azt viszont tényleg nem csinálom meg, mert amikor elsőre nekiálltam volna én elhánytam magam. Úgyhogy az a férjem dolga... de szerencsére ma már mindent lehet ilyen alkatrészek nélkül is kapni.
2013. nov. 29. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!