Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell csinálni a lasagnát?

Hogy kell csinálni a lasagnát?

Figyelt kérdés
2016. febr. 17. 18:47
 1/5 anonim ***** válasza:
59%

Elöször is a neve lasagne, E-vel a végén, használd kérlek így.

Másodszor nem nehéz elkészíteni, de azért kis idöt rá kell szánni.

Itt egy sokszor kipróbált recept.

1. Elöször elkészíted a paradicsomos szószt: 1 fej apróra vágott hagymát, egy durvára reszelt sárgarépát kevés olivaolajon átpirítasz, hozzáteszel 30 dkg darált húst, összepirítod, felöntöd kb 1 dl vízzel (vagy vörösborral), beleteszel 20 dkg sürített paradicsomot, sóval, borssal, bazsalikommal meg rozmaringgal füszerezed és kis lángon - többször megkeverve - összefözöd.

2. Amíg ez fö, addig elkészíted a besamelt: egy edényben megolvasztasz 5 dkg vajat (nem margarint), beleteszel 5 dkg lisztet, elkevered, összemelegíted, felöntöd 1 dl tejjel, sózod, borsozod és kevergetve sürüre fözöd. Utána a tüzröl elvéve belekeversz a még forró mártásba 1-2 nyers tojást és jól kikevered.

3. Egy tüzálló edényt kikensz olajjal/vajjal, beleteszel pár kanál besamelt - hogy éppen befussa az alját, ráteszed a lasagnelapok egy részét egymás mellé. Erre jön néhány kanál paradicsomos szósz, megint tészta.

Ezt addig ismételed, amíg elfogynak a hozzávalók, a tetejére besamelt tegyél. Ezt megszórod reszelt sajttal (ha többféle, akkor finomabb) és sütöben 170 fokon addig sütöd, amíg a teteje megszinesedik, de ne legyen barna, mert akkor keresrü lesz.

Ha elég sok sajtod van, akkor a besamelrétegekre is tehetsz, kivéve a legalsót.

2016. febr. 17. 18:58
 2/5 anonim ***** válasza:
65%
Hogy kell használni a Google-t?
2016. febr. 17. 19:29
 3/5 anonim ***** válasza:
ELsô kommentelô receptje tökéletes, én is hasonlóan szoktam, Csak a besamelbe tej helyett tejszínt teszek, és én minden tészta rétegre teszek belôle, nem Csak alul felül. Parmezán sajttal. Hmm :) nem nehéz elkészíteni, én altalaban elôzô nap elkészítem és màsnap max 1 óra alatt készre sütöm :)
2016. febr. 17. 19:35
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,holnap meg is csinálom!
2016. febr. 18. 09:41
 5/5 A kérdező kommentje:
De nem kevés az 1dl tej?
2016. febr. 18. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!