Hogy kell csinálni a lasagnát?
Elöször is a neve lasagne, E-vel a végén, használd kérlek így.
Másodszor nem nehéz elkészíteni, de azért kis idöt rá kell szánni.
Itt egy sokszor kipróbált recept.
1. Elöször elkészíted a paradicsomos szószt: 1 fej apróra vágott hagymát, egy durvára reszelt sárgarépát kevés olivaolajon átpirítasz, hozzáteszel 30 dkg darált húst, összepirítod, felöntöd kb 1 dl vízzel (vagy vörösborral), beleteszel 20 dkg sürített paradicsomot, sóval, borssal, bazsalikommal meg rozmaringgal füszerezed és kis lángon - többször megkeverve - összefözöd.
2. Amíg ez fö, addig elkészíted a besamelt: egy edényben megolvasztasz 5 dkg vajat (nem margarint), beleteszel 5 dkg lisztet, elkevered, összemelegíted, felöntöd 1 dl tejjel, sózod, borsozod és kevergetve sürüre fözöd. Utána a tüzröl elvéve belekeversz a még forró mártásba 1-2 nyers tojást és jól kikevered.
3. Egy tüzálló edényt kikensz olajjal/vajjal, beleteszel pár kanál besamelt - hogy éppen befussa az alját, ráteszed a lasagnelapok egy részét egymás mellé. Erre jön néhány kanál paradicsomos szósz, megint tészta.
Ezt addig ismételed, amíg elfogynak a hozzávalók, a tetejére besamelt tegyél. Ezt megszórod reszelt sajttal (ha többféle, akkor finomabb) és sütöben 170 fokon addig sütöd, amíg a teteje megszinesedik, de ne legyen barna, mert akkor keresrü lesz.
Ha elég sok sajtod van, akkor a besamelrétegekre is tehetsz, kivéve a legalsót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!