Így lehet rizses hust csinalni?
felforralok sós vizet majd beleöntöm a rizst és a kockazot hus 10 percig főzőm majd 20 percre fedő alatt hagyom parolodni.
Aztan leszüröm.
A húst és a rizst nem kezdheted el együtt főzni, mert a rizsnek nem kell annyi idő, míg megfő.
Vagy külön-külön megfőzöd őket és utána összekevered, vagy megpirítod egy kicsit húst (fehéredésig), felöntöd vízzel, majd amikor el kezd forrni a víz hozzáadod a rizst és addig főzöd, amíg a rizs meg nem fő
Jó az így is, úgy is, akármelyik választ választod.
Ha az 1-es válaszoló szerinti módon csinálod, akkor én csak pár percig szoktam főzni, amikor már a rizst is beleraktam, utána beborítom, félre-húzom, és a rizs magától is átpuhul. Így nem fognak a szemek összetapadni, szép pergős marad a rizs!
Nem, mert:
- nyers marad a hús;
- ez nem rizseshús, max főtt rizzsel párolt hús.
Így nem lehet rizseshúst készíteni! Illetve lehet, de az nem az a rizseshús, amit a jónép annak ismer.
De újításnak beadhatod, hátha valaki rákap .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!