Pufasztott rizses csokit szeretnék csinálni! De nem találok receptet! Hogyan kell?
Figyelt kérdés
2008. dec. 20. 16:13
1/4 anonim válasza:
Rizses csoki
Hozzávalók:
25 dkg margarin,
2 evőkanál kakaó,
20 dkg porcukor,
1 dl víz,
2 csomag vaníliás cukor,
20 dkg sovány tejpor,
1 csomag puffasztott rizs,
1 evőkanál zselatinpor,
2 evőkanál víz
Elkészítés: A margarint, 2 evőkanál kakaót, 20 dkg porcukrot, 1 dl vizet és a 2 csomag vaníliáscukrot felmelegítjük és csomómentesre elkeverjük. Közben 2 evőkanál vizet 1 evőkanál zseletinporral összekeverünk és felforralunk. A kettőt összekeverjük, hozzákeverjük a 20 dkg sovány tejport, majd az 1 csomag puffasztott rizst. Őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, beleöntjük a masszát, betakarjuk, és a mélyhűtőbe tesszük.
Megjegyzés:
Hűtve, hidegen nagyon finom és bármikor elővehető.
3/4 anonim válasza:
én nem szoktam különösebben túlbonyolítani - Katica tortabevonót veszek (ez olcsó is és finom is), egy csomag puffasztott rizshez két táblával - ezt lassan felolvasztom egy lábasban 1-2 ek olajjal, belekeverem a rizst és kivajazott vagy fóliával bélelt formába öntöm és megdermesztem hideg helyen
4/4 anonim válasza:
Én is úgy csinálom, mint az előttem szóló, csak néha boci étcsokit veszek hozzá. Én jégkockatartóba öntöm, és akkor már kész is a kis csokikocka, vagy akármilyen forma. Kicsit ki kell előtte kenni a formát, mert beleragad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!