Kenyérből milyen ételeket lehetne csinálni? (Sósat)
Túl sok kenyér maradt vendégség után, jó lenne felhasználni, de nincs kedvünk szendvicsként rágcsálni. Mit süthetnék belőle? :)
Sós kell legyen, mert a kenyerek sósak, borssal és magokkal vannak szórva...
Amit nem akarunk:
-bundás kenyér
-töltött sült kenyér
-fasírtokba felhasználva se...
Egy részét megszárítom kenyérkockának leveshez, de mindent nem akarom....
Örülnék ha írnátok guszta ötleteket!
Köszi!
Itt egy kedves felhasználótól kaptam egy nagyon jó receptet (nekem is ugyanez volt a gondom, sok maradék kenyér, de a szokásos ötleteket már kimerítettem), remélem, neked is beválik:
Kenyérpuding
A recept: fél kiló száraz kenyér kis kockára vágva, kb 30-30 deka spenót, cukkini és gomba, külön külön lepirítva (fűszerekkel: só, bors, fokhagyma), annyi tej, hogy a kenyér pont beszívja (kb 2-3 deci), két tojás, reszelt sajt.
Kb hat adag lesz. Egy jénaiba beszórod a kenyeret, összekevered a tejjel, tojással, öt percet pihenhete,d hozzákevered a felkockázott, lepirított zöldségeket, a tetejére sajtot rezegsz, és közepesen meleg sütőben addig sütöd, míg rápirul a sajt (a belsejének is össze kell sülnie, kb 20 perc)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!