Milyen ételeket raktok az asztalra átlagos hétköznapokon?
Nálunk sokszor van húsos kaja, a "férfiuralom" miatt, a paprikás csirkétől a marharaguig, vadpecsenyéig mindenféle töltött, hirtelensütött, gyümölccsel, zöldséggel bolondított vagy japános változat, néha be tudom csempészni a salátát köretnek. Olasz kajákból a spagetti, házi pizza (főleg a paradicsomos-szalámis és a tejfölös alapú füstölt lazacos), tortellini, lasagne megy, imádják még a székelykáposztát, a töltött paprikát és a csülkös bablevest pogácsával. Főzelékekből a tök, a zöldbab és a zöldborsó, amit megesznek, nagy ritkán a lencse, krumplis kajaként a paprikás, a rakott krumpli és a lángos.
Édesnek palacsinta (hortobágyinak is szeretik:-)), cobbler, aranygaluska, császármorzsa, kelt kakaós/fahéjas csiga, bukta, fánk, a kifőtt tésztákért nem rajonganak, de néha elmegy, gulyásleves után.:-)
Mi szeretjük a rakott ételeket is. Rakott kel, rakott krumpli, rakott káposzta gyakran van.
Ha hétvégéről marad főtt vagy sült hús, akkor van, hogy hétfőn valamilyen mártást készítek hozzá: gyümölcsből, paradicsomból, sóskából és főtt krumplival vagy pirított darával esszük.
Főzelékek nálunk is mennek hétköznap, mert hamar megvannak. Borsó, lencse, spenót, felesborsó, kelkáposzta, tök - ezek mennek nálunk.
Péntek a tartalmasabb levesek napja: babgulyás, krumpligulyás, lencsegulyás, palócleves és hasonlók, utána legfeljebb palacsinta vagy a leves mellé sütök pogácsát és kész.
Főtt tészták: darás, diós, mákos, sajtos-tejfölös....elé valami egyszerű leves: burgonya, borsó, májgombóc vagy hasonló.
Nálunk ezek gyakoriak, de néha én is töröm a fejem, hogy mit lehetne főzni, hogy változatosabb legyen az étkezésünk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!