Hétköznapokon mit szoktatok enni ebédre/vacsorára?
Mikor mit. Ma zöldséglevest, 3 tükörtojást, 2 tojásból tamagoyakit és egy birsalmás, csokiszószos vastagpalacsintát ettem. Mindig zöldség, tojás és olajos mag alapú az ételem, tipikusan van desszert (általában süti), gyakran van leves.
A párom azt eszi, amit én, csak rizzsel és több édességgel (ami szinte mindig rizs, ma mazsolás rizssütit evett. sütit csak én sütök, a saját készítményei rizsesek).
A vacsora nálam csak utánlövés a bőséges ebédnek, ma pedig nem lesz, mert dolgom van. A párom olyankor is ebéd stílusban eszik, ahogy reggelire is. Ma sárgaborsófőzeléket fog enni rizzsel és tojással, s nem hiszem, hogy kihagyná a kakaós-mazsolás-kókuszos rizst, ha már egyszer friss rizst főz, amiből különösen jó :)
Hétvégén és ünnepnapokon is így eszünk, mindig finomakat, de viszonylag egyszerűeket.
(Ez a "nem főzök semmit" hetem, de nincs benne gyakorlatom, mindig sikerül valami... Máskor eljátszom zöldségtócsnikkal, zöldségfasírtokkal is.)
Mi két napig esszük ugyanazt.
A hétre ezek voltak:
chilis bab
kerti gombás rizotto
zellerkrémleves
Nagyon változó.
A héten volt:
- zöldséges tejszínes sajtos penne
- zsályás burgonyakrémleves pirított mogyoróval
- sült tofu és shiitake gomba szójaszószos öntetben (kivételesen találtam a boltban frisset és nem szárítottat)
- zöldfűszeres zsemlegombócok gombás öntetben
Vasárnap van leves ÉS húsétel körítéssel, zöldségekkel meg sok salátával.
Hétfön a vasárnapi maradékot variálom át kicsit.
Kedden vagy tésztaféle vagy krumplis étel van, hús nélkül
Szerdán vagy sürü leves vagy valami egytálétel, kevés vagy semennyi hússal.
Csütörtökön fözelékféle kevés húsfeltéttel.
Pénteken valamilyen rakott zöldség, vagy rizses étel.
Szombaton egytálétel, vagy pizza, zöldséges pite vagy hasonló, esetleg egy kevés hússal.
Ez a séma alapján könnyebb változatosan alakítani az étrendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!