Egy házaspár barátomhoz vagyok meghívva vacsorára. Mit illene vinnem? Süssek valamilyen sütit? Ha igen, milyet?
Az ételek, italok kategóriában is ekkora trógerek vannak? :s Kezd lassan minden kateg. ilyen színvonalas lenni ...
Szerintem egy üveg jobb fajta, de pénztárcádhoz igazított bor ( ha isznak egyáltalán :), meg egy kisebb tepsi sütemény. Én valami egyszerű, de finomat ajánlok. Valami krémeset, vagy esetleg browniet ...
Szerintem ne házisütivel lepd meg, mert esetleg zavarba hozhatod a háziasszonyt(pl gondolhatja, hogy nem nézed ki belőle,hogy sütni tud)
Én is egy üveg minőségi bort vinnék és egy márkás bonbont.
Ebedmeghivas egy barati gesztus, ajandek legalabb annyira nem szukseges, mint ha csak akarki barkit is meghiv egy etterembe, hogy nem ulunk be enni valamit? Akkor sem visz senki se sutit, sem uveg bort. Meghivast, visszahivassal szoktak kiegyenliteni, kulonben hamar potyalesonek nezik az embert.
Meghivas gesztusat ronthatja, ha megprobalunk hozzajarulni, mint ahogy a vicc is mondja "jottok-lesztek, hoztok-esztek" ... de ez csak egy vicc. Ha az ilyen alkalomkor a meghivassal kapcsolatos dolgot viszunk ajandekba, azzal azt fejezhetjuk ki, hogy mar elore ugy gondoltuk, hogy nem lesz megfelelo az ellatas (viszek egy kis sutit, hatha szarul sut/foz az asszonyka ... viszek mar egy kis piat, talan nem adnak eleget).
Etelt es italt vinni egy vacsorameghivasra olyan mint ha vizet hordanank a Dunaba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!