Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miket adjak a férjemnek akkor...

Miket adjak a férjemnek akkor vacsorára, ha?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy házfelújításban vagyunk, úgy, hogy benne lakunk. Nagy főzéseket nem tudok rendezni, ill. most egy olyan villanytűzhelyem van, ami nagyon-nagyon megdobja a villanyszámlát.

Átmenetileg olyan ételekkel kéne etetnem, amit nem kell, vagy csak kb 10 percig kell főzni. (pl. tésztaételt már csináltam sokszor).

Miket adjak neki, ha sajnos nem nagy saláta rajongó, ,mint pl. én..:-)

Köszi az ötleteket. (ja, amúgy munkahelyi ebédet rendel, így azért eszik ő főttet, húst napközben a m. helyén.)

2015. jún. 17. 14:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha napközben eszik főtt ételt, akkor nem főzőcskéznék most még otthon is, ha ennyire nem megoldható. Vagy csak valami nagyon egyszerűt. Rántotta, virsli, bundás kenyér.
2015. jún. 17. 14:32
 2/9 anonim ***** válasza:
45%

Ha a munkahelyen eszik fött ételt, akkor egyáltalán minek akarsz fözni? Teljesen fölösleges máskor is, de most végképp. Napi egyzer fött étel böven elég, kétszer viszont egyáltalán nem egészséges.

Egyen kenyeret szalámival, sajttal, sonkával, stb, esetleg süss tojást neki, de ennél több értelmetlen dolog.

2015. jún. 17. 15:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én sem vagyok nagy salátarajongó. De nyáron kimondottan szeretem a hideg vacsorákat. Szalonna, vagy kolbász friss kenyérrel és újhagymával, vagy paprikával, paradicsommal.

De ha mégis meleg vacsorákat szeretnél, és közel van a hentes, akkor a hurkát sem kell sokáig sütni. Vagy a fűszeres vért is szeretem egy jó adag hagymán hirtelen megsütve. Vagy, ha már sok paprika és paradicsom terem a kertben, a tojásos lecsó is isteni.

2015. jún. 17. 15:19
 4/9 anonim ***** válasza:

ha nagyon főzőcskézni akarsz, akkor egy zacskó gyorsrizs 10 perc alatt megfő, egy csirkemell pár perc alatt megpuhul. nyakon lehet már önteni egy csomó zacsis vagy üveges szósszal. (a jobb minőségűek szerintem nagyon is ehetőek és ilyen helyzetben egy ideig csak lehet rajta élni) vagy főzz virslit, következő napon süsd. de csinálsz kovászos uborkát, zsíros kenyérrel. (ha szeretitek a májat, akkor én most sült májsas zsírt csináltam: nem igazán hittem a szememnek, mert a gyerekek úgy nekiestek, mint a cukornak)

vagy egy serpenyőben megpirítod a csirkemellet, mellé megpirítod a zöldséget (ez így nem saláta :)

a máj is gyorsan készül el.

de tésztákból is akad még biztosan millió féle, amit nem próbáltál :)

2015. jún. 17. 17:21
 5/9 anonim ***** válasza:

Rántotta,Lecsó...

Esetleg vehetsz kész ételkonzerveket. Pl.Babgulyás,toroskáposzta,Töltött káposzta.Mi felénk igen finomak és jó minőségi magyar konzervek vannak.Ezeket csak melegíteni kell már.

2015. jún. 17. 20:27
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi, voltak újak, amiket írtatok, s tudok használni.

tényleg köszi.

2015. jún. 17. 21:01
 7/9 anonim ***** válasza:
69%
Ha napközben eszik mleget, nem kell estére főzni.
2015. jún. 17. 21:09
 8/9 anonim ***** válasza:
2015. jún. 18. 06:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Jól mondják, napi 1 főtt étel elég, gondolom a férjed túléli ezt a rövid időt, míg nincs konyhátok.

Ha házatok van, akkor az udvaron süthetsz kolbászt, grillezett zöldséget, szalonnát szabad tűzön. De héjában sült krumplit is. Gondolom van hulladék fa is amivel alá gyújthatsz.

Én egyszerű levest főznék a rezsón, hús nélkülit.

Csinálhattok melegszendvicset, pirítóst is.

Tojásrántotta, omlett hamar kész. Rizs, hajdina, quinoa pár perc alatt megvan.

Ha nem megy máshogy, rokont, barátot kérj meg, hadd főzz nála egy nagyobb adagot, pl töltött káposztát, rántott húst stb ami kitart pár napig.

2015. jún. 19. 00:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!