Hogy tehetem krémesebbé a zselatinnal megkötött "krémet"?
0,5l laktózmentes tejből készítettem 1 dkg zselatinnal kocsonyás állagú krémet. Ezt tortakrémnek szeretném felhasználni.
Miután 1 éjjelt dermedt, jó az állaga, de nem elég krémes.
Első kérdésem: ha ezt, ilyen állapotban bhabverővel kikeverem, újra gyenge lesz, vagy megtartja a szilárdságát?
Második: Ha például 10 dkg puha vajat vajat keverek bele, jobb lesz?
Köszönöm!
Köszönöm, de mindenképp zselatinnal szeretném megoldani.
Szóval akkor talán a második megoldás járható, hogy kis vajat turmixolok hozzá, esetleg?
Próbáld meg átkeverni.
Gondolom, tej nem lesz belőle újra :)
A megkötött zselatinos krémet nem lehet úgymond krémesíteni.
Még, ha botmixereznéd is, egy lötyi maradna belőle.
a legjobb megoldás újat készíteni és még a zselatin előtt egy kis vajat, vagy HABtejszínt keverni a krémhez.
Bocs, nem voltam elég konkrét: laktózmentes a tej, mert kókuszbólk észül. Tehát tejmentes is :)
Nem ehetem sajnos a tejtermékeket, így akármilyen TEJszín ki van zárva. Van kókusztejszín is, de annak erős kókusz íze van sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!