Melegítés mikrón avagy gázon?
Személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy melyiket használjátok a 2 közül? Én személy szerint gázon melegítem az ételt, mert a mikró a tápanyag jelentős részét átmanipulálhatja/megsemmisítheti.
Ti hogy gondoljátok?
" Tűzveszély! A mikrohullámú üzemre nem alkalmas műanyag edények károsodhatnak és a mikrohullámú sütő is megsérülhet. Ne használjon fém tartókat, ALUFÓLIÁT, evőeszközt, edényt fém felfekvő felülettel, ólomtartalmú kristályüveget, recézett peremű tálakat, nem hőálló műanyag edényt, fa edényt, fémcsipeszt, belső fémhuzalos
műanyag és papírcsipeszt, műanyagpoharat, nem teljesen lehúzott
alumínium fedéllel (lásd az "Edényválasztás mikrohullámú sütőhöz"
fejezetet). Ha ilyen tárgyakat használ, az edény megsérülhet vagy tűzveszély állhat fenn."
Én gázon (ha villanytűzhely lenne, akkor azon melegíteném). Ahányszor utána akartam olvasni annak, hogy most akkor tulajdonképpen mi is van a mikróval, káros-e vagy nem, stb., mindig arra jutottam, hogy nincs rá bizonyíték, hogy nem káros. És akkor maradtam a gáznál. Egyébként meg amúgy is kicsi a konyha, úgyhogy abszolút nem hiányzik a mikró, ezért mostanában nem is olvastam utána, hogy hol tart a tudomány. (Azért valaki belinkelhetne valami tudományos cikket az érdekesség kedvéért, ami azt taglalja, hogy márpedig nem káros, ha tényleg ez a tudomány véleménye azóta.)
De ha feltesszük, hogy nem káros az egészségre, akkor is: valahogy más lesz az állaga az ételnek mikróban melegítve, mint gázon vagy sütőben, ezért sem vagyok oda érte.
"Mikrot csak pattogatott kukoricara hasznalok."
És csak ezért képes voltál venni egy mikrót? :)
"ha egyedül eszek krumplis tésztát akkor azt mikróban"
Gázsütőben 10 perc. Amíg megmelegítem és megeszem a levest, addigra meleg. Nulla időveszteség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!