Melegítés mikrón avagy gázon?
Személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy melyiket használjátok a 2 közül? Én személy szerint gázon melegítem az ételt, mert a mikró a tápanyag jelentős részét átmanipulálhatja/megsemmisítheti.
Ti hogy gondoljátok?
"bemeséli az unokáknak, hogy maga az ördög főzi benne az ételt"
Legjobb az egészbe hogy volt egy biosztanár akitől megkérdeztem ugyan ezt.. Erre azt mondta kerüljem a mikrót, ha én tudnám mit művel az az ember sejtjeivel meg a kémiai összetételével akkor meglepődnék.. én lestem rá, hogy akkor miért találták ki ezt a dolgot? Mondja hogy azok a hülye amerikaiak, és sok lusta ember átvette.. Ezek a 'vízmolekulák mozgatása' szerinte badarság!?
Már régóta bennem volt ez a dolog hogy ide is kiírom és megkérdezem, hát most megtettem. Még jöhetnek vélemények mert én nem tudom mit higyjek.
Egy biológia tanár mondott neked ilyen hülyeséget?
Eredetileg úgy találták fel a mikrohullámú sütőt, hogy egy amerikai tudós, zsebében egy csokival egy nagy hatótávú radar közelében állt, mire észrevette, hogy a zsebében lévő csokoládé elolvadt.
Érdekes módon a csoki elolvadt, de a tudósnak semmi baja nem lett...
Ezek után rájöttek, hogy ezt az ötletet kis méretben a házakban is el lehet adni, mert gyors, nem kell neki gáz és kis helyet foglal.
A biosztanárod gondolom azok közé tartozik, akik nem hordanak telefont maguknál, mert a sugárzástól rettegnek, sőt, a wifi router-t is elkerülik, elvégre az is veszélyes...
Belegondolva tényleg nem volt a technika híve.. Nyomógombos telója volt még a legrégebbi évjáratból, suli projektorját is talán 1x vette igénybe órán, azt mondta teljesen rossz, Ő marad a 'hagyományos módszereknél'.
Sokak szerint akkor ezek alapján a gáz a nyerő? A mikró meg akkor egy plusz, ami fröcsög?
Miért is fröcsög?
Mert a mikróban is ugyanúgy meg kellene kavarni legalább "félidőben" az ételt mint amikor pl. a gázon melegíted. Csak éppen a mikró használati utasítását sem olvassa el az userek nagy része.
Mert a mikróhoz fillérekért kapható múanyag tető többféle kivitelben. Csakhogy az usereknek csak a lábas/fazék esetében jut eszébe fedőt használni.
Egyébként a mikrók sugárzási teljesítménye olyan alacsony, hogy nem ionizáló a hatása, tehát nem okoz kárt(számottevő változást) az anyagokban szerkezetében (pl. a napfény viszont igen)
Csakhogy az userek nagy része a netes keresőket nem használja ismeretszerzés céljából. ("a lustaság fél egészség")
Ami kajának leve, szaftja van, azt gázon melegítem. A többit pl. előző napról maradt rántott szelet, vagy túrós tészta, főtt rizs és hasonlókat mikróban. Ezekre mindig borítok egy db körbehajtott alufóliát, hogy ne röpködjenek ott a levegőben.
Arra kell vigyázni, hogy a fólia ne érjen túl a tányér szélén, tehát a sarkokat szépen visszahajtom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!