Melegítés mikrón avagy gázon?
Személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy melyiket használjátok a 2 közül? Én személy szerint gázon melegítem az ételt, mert a mikró a tápanyag jelentős részét átmanipulálhatja/megsemmisítheti.
Ti hogy gondoljátok?
"mert a mikró a tápanyag jelentős részét átmanipulálhatja/megsemmisítheti."
Mára megvan a favorit kérdésem :D
Mikró, vagy ha többen vagyunk és lábosban van akkor gáz...
ennél még az a jobb, mikor azt mondják hogy mikrózás utána "hagyni kell pár percet a kaját állni, hogy a mikró hullámok kimenjenek belőle"
komolyan mondom, 21. század az internet kora, bárki aki akarná megtalálná milyen elven működik a mikró.
semmi köze nincs a "besugárzáshoz", egyszerűen csak olyan frekvencián mozgatja a víz molekulákat a mikró hullám, hogy a gyors egymásnak ütközéstől felmelegednek.
nem tudom ez milyen manipulálja és semmisíti meg a tápanyagot, de majd utána nézek.
amúgy amit a #2 írt, kb itt is ez a szokás.
#5 Nem tartok a mikrótól, csak az én meglátásom szerint sokkal másabb az étel gázon melegítve, mint például mikróban. Gázon melegítve frissebb, jobb minőségű az étel SZERINTEM. Kíváncsi voltam mások hogy vélekednek erről.
Köszönöm az eddigi válaszokat, még jöhetnek. Várom! :)
Annyira birom, hogy sokan azt hiszik, hogy a mikróban melegítéstől más lesz az étel íze :'D
Abba még nem gondoltál bele, hogy a melegítés MÓDJA más?
Másik edényben, más módszerrel melegítesz.
PL: ha virslit főzöl, a mikróba csak beteszed és kész, de ha gázon csinálod, VÍZBE teszed.
Ha levest melegítesz: az egész lábost alulról melegíted, lefedve, a mikróban csak egy tányérral van, fedetlenül.
stb stb.
A mikró gyorsabb ,egyszerűbb, nem jár annyi macerával, a tápanyagok ugyan úgy megmaradnak, az íze NEM változik, csak a nagymama/nagypapa nem tudja használni, ezért bemeséli az unokáknak, hogy maga az ördög főzi benne az ételt, azok meg tovább adják...
Attól függ, mit.
Pl egy pörköltöt jobban szeretek gázon, mert a mikiben fröcsög, és lehet törölgetni.
De mondjuk pl rizs, vagy krumplipüré, az sokkal egyszerűbb mikiben, mert az gázon leragad, kiszárad, megpirul, figyelni kell rá, keverni kell, stb stb, macerásabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!