Van itthon laskagomba, főzőtejszin, és marhalapocka vagy csirkelemell! Mittudok ezekbél főzni, hogyan és melyik húsból, van valakinek valami jó receptje?
gombamártás: finomra vágott hagymát dinsztelj, tedd rá a kis darabokra vágott laskagombát, sózd, borsozd. fedő alatt párold puhára. ha puha szórj rá egy fakanál lisztet
és kevés vízzel keverd össze, hogy zsósz szerűen bevonja a gombát. ezután öntsd föl a főzőtejszínnel és kóstold meg, ha kell utánsózod, borsozod.
vadasmártás:kevés olajon két kanál cukrot karamelliálj, és mikor világos barna öntsd föl egy kis vízzel. ebbe tegyél fehér és sárgarépát, esetleg zellerdarabkát, egy vöröshagymát darabolva, 2-3 babérlevelet, szemesborsot.
ha puhára főtt vedd ki a babért,turmixold össze, tegyél bele egy kis mustárt és a főzőtejszínt, vagy tejfölt.
citromlé is jöhet hozzá, kellemesen savanykás pikánsnak kell lennie.
én írtam neked a sütős husit, kb. 45 perc múlva nézd meg,
vegyél ki egyet és kóstold meg. ha még rágós, még egy kis víz kell alá, vissza a fólia és akkor már gondolod, hogy mennyi kell neki. utána megint megkóstolod, ha már omlós fólia nélkül mág pár percig hadd piruljon.
sok sikert.
üdv.
ja, a hőmérséklet. hát nekem régi sütőm van, én közepes lángon szoktam a húst sütni. pláne a mrhahúsnak idő kell
nem szabad nagylángon sütni. de a végén, ,amikor már pirulhat egy kicsit, akkor adok rá egy kis gázt.
szia! mit választottál végül?de akármit is gratulálok hozzá!
üdv.-a délelőtti társalgónőd -
Hello! mindegyiket én ajánlottam neked, igazán örülök, hogy sikerült.
Máskor is írhatsz, ha van kérdésed.
Nagyon kellemes Húsvéti Ünnepeket,és sok sikeres kajaremekművet kívánok Neked.
üdv-e-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!