Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van itthon laskagomba, főzőtej...

Van itthon laskagomba, főzőtejszin, és marhalapocka vagy csirkelemell! Mittudok ezekbél főzni, hogyan és melyik húsból, van valakinek valami jó receptje?

Figyelt kérdés
2010. márc. 30. 08:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

gombamártás: finomra vágott hagymát dinsztelj, tedd rá a kis darabokra vágott laskagombát, sózd, borsozd. fedő alatt párold puhára. ha puha szórj rá egy fakanál lisztet

és kevés vízzel keverd össze, hogy zsósz szerűen bevonja a gombát. ezután öntsd föl a főzőtejszínnel és kóstold meg, ha kell utánsózod, borsozod.

vadasmártás:kevés olajon két kanál cukrot karamelliálj, és mikor világos barna öntsd föl egy kis vízzel. ebbe tegyél fehér és sárgarépát, esetleg zellerdarabkát, egy vöröshagymát darabolva, 2-3 babérlevelet, szemesborsot.

ha puhára főtt vedd ki a babért,turmixold össze, tegyél bele egy kis mustárt és a főzőtejszínt, vagy tejfölt.

citromlé is jöhet hozzá, kellemesen savanykás pikánsnak kell lennie.

2010. márc. 30. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 A kérdező kommentje:
Örök hálám!
2010. márc. 30. 10:49
 13/20 A kérdező kommentje:
Már csak azt mondja mjeg valaki meddig kell a husit a sutőben és milyen hőmérsékleten?
2010. márc. 30. 10:57
 14/20 anonim ***** válasza:

én írtam neked a sütős husit, kb. 45 perc múlva nézd meg,

vegyél ki egyet és kóstold meg. ha még rágós, még egy kis víz kell alá, vissza a fólia és akkor már gondolod, hogy mennyi kell neki. utána megint megkóstolod, ha már omlós fólia nélkül mág pár percig hadd piruljon.

sok sikert.

üdv.

2010. márc. 30. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:

ja, a hőmérséklet. hát nekem régi sütőm van, én közepes lángon szoktam a húst sütni. pláne a mrhahúsnak idő kell

nem szabad nagylángon sütni. de a végén, ,amikor már pirulhat egy kicsit, akkor adok rá egy kis gázt.

2010. márc. 30. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 A kérdező kommentje:
Finom lett szerintem,rizzsel csináltam,köszi!
2010. márc. 30. 13:27
 17/20 anonim ***** válasza:

szia! mit választottál végül?de akármit is gratulálok hozzá!

üdv.-a délelőtti társalgónőd -

2010. márc. 30. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 A kérdező kommentje:
Marhahúst választottam sütőben sütve(kivételesen puha lett,köszönet a közreműködőknek) meg a gombás mártást,de nem a vadas cuccot,meg rizst!
2010. márc. 30. 20:16
 19/20 anonim ***** válasza:

Hello! mindegyiket én ajánlottam neked, igazán örülök, hogy sikerült.

Máskor is írhatsz, ha van kérdésed.

Nagyon kellemes Húsvéti Ünnepeket,és sok sikeres kajaremekművet kívánok Neked.

üdv-e-

2010. márc. 31. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszi,aranyos vagy! :-)
2010. márc. 31. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!