A paradicsom szószos tészta esetében a paradicsomszósz alá kell étolaj?
Figyelt kérdés
Szóval, egy egyszerű ételt szeretnék elkészíteni, spagetti tészta és paradicsomszósz összekeverve. De, előtte a paradicsomszósz megfőzésre kerül, majd megy bele pár gerezd fokhagyma is. Kérdés, hogy meddig "főzzem" a paradicsomszószt, és, hogy kell-e tenni alá olajat vagy szükségtelen?2016. febr. 8. 07:40
1/2 anonim válasza:
Ahogyan én készítem a paradicsom-szószt:
Rántás = kevés olajat hevítek, kevés lisztet bele, amikor már enyhén rózsaszínűre pirul, akkor hideg vízzel felengedve símára (csomó-mentesre) keverem. Ezek után rakom bele: a sűrített paradicsomot előtte kevés vízzel hígítva, ezt öntöm a felengedett rántásba. Só-kevés cukor (ízlés szerinti) és összeforralom.
Persze lehet bele fokhagyma, vagy zeller zöldje, akármi amit akarsz vagy megszoktál.
Persze, ha a paradicsomot csak úgy símán a tésztára akarod tenni, és nem akarsz rántást bele, akkor felesleges az olaj!!!
Viszont akkor nem is paradicsom-szósz, amit készítel!!!
2/2 anonim válasza:
Én olajon megpárolom a felkarikázott fokhagymákat, majd teszek bele oreganot, bazsalikomot, pár szem paradicsomot, cukrot, sót, kis őrölt borsot, és ha a paradicsomok elfőttek, akkor megy bele a paradicsomszósz, vagy ketchup.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!