Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti megsértődtök, ha a vendégek...

Ti megsértődtök, ha a vendégek közül valaki meg sem kóstolja a főztödet, mert ő olyasmit nem eszik?

Figyelt kérdés
Tegyük fel a vendégek közül valaki nem eszik sertéshúst (az ok lényegtelen), ti meg csülökkel várjátok őket. Megsértődtök vagy elfogadjátok, hogy ő ilyen? Egyáltalán mit gondoltok az ilyen emberekről?
2016. jan. 26. 13:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nulla erkölcsi alapom lenne megsértődni, miután sok ételcsoportot kizártam az étrendemből (azért vendégségben itt-ott lazítok, de vannak határok)... De amúgyis megérteném. Az étkezés az ember személyes dolga, jó, hogy nem kényszerítem rá, hogy az évek óta mindig betartott, akár szilárd elvi alapokon álló, akár ízlés vagy gyermekkori trauma miatti szabályait csak miattam felrúgja... Ha nem eszi, nem eszi, nem mondta azt se, hogy rossz, csak hogy ő olyat nem. Nem gond, ha vendégségbe hívtam, biztos van más étel is :D

Szerintem is célszerű kipuhatolni, ki mit nem eszik, mert elég sok speckó diétázó ember van manapság. Ha egyetlen sütit sütök egy kis társaságnak, akkor inkább kerülöm a diót (allergia), a szénhidrátszegénység, laktóz- és gluténmentesség nálam alap, az nem gond. Aki vegán, az szóljon, s akkor percek alatt csinálok finom nyersvegán bonbont, ha nem készültem vele eleve (a vegán sütéseim nekem nem tetszenek s nem is kísérletezem e téren sokat, mert nekem alap a tojás).

De persze igyekszem kikérdezni őket előre, hogy mi merre. Egyedül zsírszegényen nem főzök, fogalmam sincs, azt hogyan kell. Illetve lehet nyulat sütni, az az egyetlen opció e téren.

2016. jan. 26. 17:28
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy sértődök.
2016. jan. 26. 18:26
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igazából rólam van szó, nagyon problémás az étkezésem. Ezt egyébként a környezetemben tudja mindenki, persze a legtöbben finnyásnak titulálnak, meg ugye a szokásos "nem voltál még elég éhes" szöveg, de sajnos ez nálam lelki eredetű :( kevés dolgot eszek meg és sokszor az sem mindegy, hogy van elkészítve.

Viszont gyakran járok úgy, még ennek ellenére is, hogy tukmálják az ételt, "direkt neked készítettem" szövegekkel rakják tele a tányéromat, miközben már a szagától is öklendezem. Nem tehetek róla, ez van.

Most viszont fennáll egy olyan problémám, hogy érkezett egy kínai vendégdiák hozzánk, aki főzne a társaságra. Nem szeretném megbántani azzal, hogy meg sem kóstolom az ételt, bár eddig minden kínai kajás próbálkozásom öklendezéssel zárult, nem beszélve arról, hogy amiről nem tudom pontosan, hogy mi van benne, azt nem eszem meg. Nagyon kellemetlen :( előre szorongok, hogy mi lesz, hogy ki fog jobban megsértődni. Nyáron már azt is a fejemhez vágták, hogy a műveletlenségemből és az aluliskolázottságomból származik ez az egész.

2016. jan. 27. 00:23
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ilyen gondom van, a húst ki tudtam lőni, h vegetáriánus vagyok, de csomó mindent nem eszem meg én se, utálom én is a de hát neked csináltuk dolgot. Kajával engem biztos nem tudnak megfogni.
2016. jan. 27. 09:06
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Én ebben az esetben a vendégdiáknak ELÖRE elmondanám, hogy csak kevés mindent tudok megenni és azt is csak bitonyos módokon elkészítve, és ezért elöre elnézést kérsz, ha nem tudsz abból enni, amit ö készít.

Ugyanis ha elöre tisztázod vele, akkor nem veheti személyes ellenérzésnek, és így nem is bántod meg.

2016. jan. 27. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!