Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti megsértődtök, ha a vendégek...

Ti megsértődtök, ha a vendégek közül valaki meg sem kóstolja a főztödet, mert ő olyasmit nem eszik?

Figyelt kérdés
Tegyük fel a vendégek közül valaki nem eszik sertéshúst (az ok lényegtelen), ti meg csülökkel várjátok őket. Megsértődtök vagy elfogadjátok, hogy ő ilyen? Egyáltalán mit gondoltok az ilyen emberekről?
2016. jan. 26. 13:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
24%
Szóljon előre, ha finnyás, mert akkor főzök úgy. Egyébként ki nem állhatom az ilyet.
2016. jan. 26. 13:37
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Semmi gond ha nem eszik, mindenki maga dönti el hogy kér vagy sem, nincs rákényszerítve.
2016. jan. 26. 13:38
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Fura, de én tudom, hogy melyik rokonom mit nem eszik meg, vagy mire allergiás. És odafigyelek erre.

Mondjuk nem egyszerű, mikor gombaallergiás, tojásérzékeny, és vegetáriánus is jön egyszerre, főleg ha bográcsozni akarunk.

Az a kérdés, hogy tudtad, hogy nem eszik sertéshúst? (Vagy ha pl. vallási alapon tiltott étel, akkor illet volna tudni). Ha nem, akkor így járt. Ha tudtad, és annak ellenére főzöl csülköt, az már bunkóság.

Amúgy egyik esetben sem illik megsértődni azon, ha meg se kóstolja, elvégre egyáltalán nem eszik ilyen.

Lásd fenti példa: gondolom tojásalleriásra se sértődsz meg, ha nem kóstolja meg a kaszinótojást vagy rántott húst.

2016. jan. 26. 13:57
 4/15 anonim ***** válasza:
86%
Én nem sértődnék meg: azért főzök, hogy jól érezzék mafukat és jól lakjanak, nem presztízsből. A csülök egyébként a látványával sem túl étvágygerjesztő sokak számára. Ha csak csülökkel készül valaki, akkor nem készült igazán az ebéddel.
2016. jan. 26. 14:02
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Butaság ezen megsértődni. Ha direkt ebédre/vacsorára hívtad őket, akkor illett volna szólnia, de ez azért még nem a világ vége :)

Én például vegetáriánus vagyok, de nem szoktam hangoztatni. Vendégségben előfordult már, hogy megsértődött a háziasszony, mert nem kóstoltam meg a sonkatekercset. Akkor mondtam meg neki, hogy nem eszek húst, hát húzta is a száját rendesen. Pedig nem ebédelni mentünk, csak beugrottunk egy órácskára :)

Szerintem nem lehet elvárni senkitől, hogy olyasvalamit egyen, amit amúgy eszébe sem jutna, csak higy meg ne sértse a házigazdát. Értelmesebb ember ezt el tudja fogadni, a többi meg kit érdekel, ha feldugja az orrát :D

2016. jan. 26. 14:05
 6/15 anonim ***** válasza:
96%
Én vegetáriánus vagyok, válogatós is, leszarom, ha valaki megsértődik, ha nem kóstolom meg a főztjét. Én se sértődök meg, ha nem kérnek az enyémből.
2016. jan. 26. 14:52
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem fixa ideám, hogy mindenkit erőszakkal zabáltatnom kellene, nem sértődöm meg ilyesmin, mindenki azt eszik, amit szeret. Hadd válogasson az ember, amíg van miből. Amióta az eszemet tudom, mindenhol finnyásnak titulálnak, holott egyszerűen csak önálló akaratom és ízlésem van. Nem szoktam ugyan vendégeket hívni, de ha hívnék, megkérdezném előtte, hogy ki mit szeret és mit nem.
2016. jan. 26. 15:01
 8/15 anonim ***** válasza:
97%

Ha nyomós oka van rá, mint az előzőekben felsorolták (vallási, ideológiai, egészségi), akkor természetesen nem. Sőt, ha tudhattam előre, akkor neki volna oka-joga megsértődni, hogy nem vettem figyelembe az ő étrendjét.

Viszont ha csak truccból, vagy ostobaságból nem kóstolja meg (konkrét eset, az illető azért nem kóstolta meg a zakuszkámat, mert az román), vagy azt feltételezi rólam, hogy rosszul, nem higiénikusan főzök, akkor felszívom egy kicsit magam.

2016. jan. 26. 15:01
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem sértődök meg, minek? Feleslegesen elrontaná a bulimat. Nem eszik, na és, ő baja. Én nem problémázok miatta.
2016. jan. 26. 15:07
 10/15 anonim ***** válasza:
96%

1. Ha bárkit meghívok ebédre, akkor ELÖTTE minden esetben megkérdezem, hogy mit NEM ESZIK. Ugyanis ez a legfontosabb informa´ció, amit elöre tudni kell.

2. Ha tudom, hogy nem eszik disznóhúst, akkor az a természetes, hogy azt vagy nem CSAK azt készítek, mert ha valakit meghívtam, akkor nekem illik arról godnoskodni, hogy jól érezze magát.

3. Ha netán valami okból nem tudom mégsem elöre, akkor nemhogy nem sértödök meg - elvégre ha valamit nem eszik meg valaki, akkor az a normális, hogy nem eszi -, hanem akkor gyorsan megpróbálok valami alternatív ételt összehozni (ha más nincs, egy salátát vagy pl. valami tojásos ételt), hogy ne legyen kirekesztve az ebédböl.

4. Aki valamiért nem eszik bizonyos ételt, az magánügye, biztos megvan az oka és másoknak ezt tiszteletben kell tartani. Az iiletöröl nem gondolok semmit, azon kívül, hoyg nem eszi a disznóhúst.

2016. jan. 26. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!