Dohányosok! Miért fújjátok másra a gusztustalan füstötöket? Ha valaki rátok szól, hogy ne fújd rá, akkor megértitek vagy inkább megsértődtök?
Én utálom a cigarettát, az életemből is kitaszítom az olyan igénytelen embereket, akik cigiznek.
Amikor sétálok az utcán, és látom hogy valaki cigivel jön velem szembe, akkor nagy ívben kikerülöm, hogy még véletlenül se érezzem meg a füstöt. Viszont amikor pl. egy szűk járdán sok ember megy egymáshoz közel, ahol nem tudom őket kikerülni, és nem is tudok úgy helyezkedni hogy kkerüljem a füstöt, akkor rászólok az illetőre, hogy ne rám fújja. Nem vagyok bunkó, de illedelmes határozottsággal megkérem az embereket erre. Egyrészt hányingerem van ettől a bűztől, másrésztmost télen is egy 180.000 forintos márkás szövetkabátban szoktam járkálni, nem szeretném ha érezném rajta ezt a gusztustalanságot ilyenek miatt, de egyéb más dolgomon sem.
Néha busszal járok, ott is néha tapasztalom, hogy (főleg kis tinik) közel jönnek a megálló táblájához és ott cigiznek; eső esetén még akár a fedett részbe is bepofátlankodnak. Én nem fogok arrébb menni, mert az embernek joga van a füstmentes környezethez, ezért is tiltották ki őket a buszmegálló környezetéből. Ilyen helyzetben is meg szoktam őket kérni hogy menjenek arrébb, bunkósággal ekkor sem találkozom, de lehet csak azért mert nem mernek visszaszólni.
Így most tőletek szeretném megkérdezni, hogy valóban megértőek vagytok, vagy sértésnek veszitek, ha más nem akarja szagolni a füstötöket?
1:
A "más pofájába fújják a füstöt" nem azt jelenti, hogy belehajolnak az ember arcába és egyenesen ráfújják, hanem az én meglátásomban azt, hogy pl. sétálnak emberek között és kifújják a füstöt, ami éppenséggel a mögöttük haladó arcában landol.
Senki sem fogja "eldekkelni" a cigijét rajtam, jelentsen is bármit ez a szó.
Én nem vagyok bagós, de szerintem sokat javult a helyzet a korábbi évekhez képest. Régen a szemem is könnyezett, olyan vastagon állt a cigifüst a kocsmákban. Vagy pl. vonatok, buszmegállók. Sok dohányos odafigyel, aki pedig nem, azok (a tapasztalaid szerint) legalább megkérhetők, hogy menjenek odébb.
A szűk járda effektus, amit leírsz, legtöbbek életében naponta legfeljebb néhány percig tart. Speciel sokkal jobban zavar a kipufogógáz, amit egy forgalmas utcán szintén szívnom kell.
3:
Valóban sokat javuét a helyzet a korábbi évekhez képest.
A szűk járda effektus inkább az okból húz fel, amit az előbbi kommentemben írtam. Lehetne bennük annyi, hogy gondolnak másra is és nem oltári nagy bunkó módjára rágyújtanak sok ember között; ez egy olyan emberi minimum, ami úgy vélem elvárható lenne egy civilizált embertől.
A kipufogógáz nem annyira kivédhető és kevésbé szükségtelen rossz mint a cigifüst.
7-es: ugyanmár, mi az a kis légszennyezés, a gonosz bagósokhoz képest? :DD
Egyébként itt nem a dohányzásról és a füstfújásról van szó, hanem a kulturált viselkedésre való képességről. Ha valaki bunkó, akkor ha nem dohányzik, akkor a csipszeszacskót dobja el, vagy köpköd. Nem azért fújják sokan a füstöt az arcodba mert "bunkó dohányosok", hanem mert bunkók és dohányoznak.
Meglepődnél.....:)
A stílus maga az ember. Gondolom azt is hasonló stílusban írtad volna meg és törölve lett volna, ahogyan ez a kommented is törölve lenne ha jelenteném.
De azért te ne írj nekem privát üzenetet azzal, hogy ismerkedni szeretnél, érthető? Kár érte, semmi esélyed :).
No csak azért mondom ezt, mert már több üzenetet is kaptam ennek a kérdésnek a nyomán, hogy ismerkedni szeretnének velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!