Levesben sült rántott hús? Hogyan?
Volt egyszer egy receptem, többször is megcsináltam, és nagyon finom volt, de sajna elkevertem valahová, és nem emlékszek már, hogy pontosan mit és hogy.
A lényeg annyi volt, hogy a rántott húst úgy kellett tepsiben megsütni, hogy főztem egy jó erős leveskocka-levest, és azt öntöttem rá. Mire megsült, nem volt alatta lé, mert felszívta.
Nem tudja valaki, mi lehet ez a recept? Vagy esetleg mi a neve?
Már minden létező kombinációban rákerestem, de semmit nem találtam...





"Ez erdekes... en ugy tudom, a parolgassal az ertekes tapanyagok egy resze is eltünik, plane ilyen mennyisegben a "draga huslevesböl"... De azert köszi mindkettötöknek!
elözö"
Nem tudom, mond-e neked valamit Dobos C. József neve.
A Magyar-franczia szakácskönyvében ír a zseblevesről. És képzeld, el! Az uraknak úgy készül nála a zacskós leves, hogy párologtat.
A gazdasszony oda teszi hétfőn a levest egy hatalmas kondérba. És elkezdi főzni, s csak főzi, főzi, amíg elpárolog szinte minden leve. A sűrű masszát (ekkor már péntek körül járunk!) végül meg kell szárítani, s papírstanicliba tenni. Hát nem csodálatos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!