Levesben sült rántott hús? Hogyan?
Volt egyszer egy receptem, többször is megcsináltam, és nagyon finom volt, de sajna elkevertem valahová, és nem emlékszek már, hogy pontosan mit és hogy.
A lényeg annyi volt, hogy a rántott húst úgy kellett tepsiben megsütni, hogy főztem egy jó erős leveskocka-levest, és azt öntöttem rá. Mire megsült, nem volt alatta lé, mert felszívta.
Nem tudja valaki, mi lehet ez a recept? Vagy esetleg mi a neve?
Már minden létező kombinációban rákerestem, de semmit nem találtam...
Nyilván nem a tíz literes fazekat főzöm tele levessel, és azt öntöm rá mind...
Nem lepte el, szerintem max 2-3 deci lehetett, de jó erős, tán két kockát is belefőztünk annyiba.
Lehet, hogy elő kellett sütni, nem emlékszem, épp azért kellene a recept :/

Szerintem a recepted megvan.
rántott hús elősütve+saját kockából alaplé, be a sütőbe

10!
én meg a tejszínt öntöm rá -bár nem panitozott husra- és mivel a folyadék elparolog, evidens, hogy utána megsul a hús.

Igazság szerint egy húslevest főzök sótlanul és zsírtalanított farhátból és aprólékból, mert amibe később teszem, azt úgyis sózni fogom, és az se célom, hogy zsírcseppes legyen. Kevesebb zöldséggel, mert a hús íze a lényeg (ha zöldségkockát szeretnék, akkor ugyanez, csak több zöldséggel, de én speciel olyat még nem csináltam).
Annyi különbséggel csinálom a rendes húslevestől, hogy fedő alatt főzöm. Menet közben ugyanúgy lehabozom. Nagyjából olyan 2-3 órát főzöm forrás után pici lángon. Ha ez megvan, hagyom kihűlni, és leszedem a zsírt róla. Ezután újraforralom az egészet, és lesűrítem kb. ötödére. Ha megvan, jégkockatartóba öntöm, és lefagyasztom :)
Igazából innen tanultam:

De jooo ötlet! Azt viszont nem ertem, mit jelent, h "lesűrítem kb. ötödére"? A linkben is szerepelt, de nem magyaraztak el, ez mit jelent? Mivel vagy hogyan lehet süriteni a huslevest?
elözö

Ez erdekes... en ugy tudom, a parolgassal az ertekes tapanyagok egy resze is eltünik, plane ilyen mennyisegben a "draga huslevesböl"... De azert köszi mindkettötöknek!
elözö

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!