Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek milyen az optimáli...

Szerintetek milyen az optimális tükörtojás receptje?

Figyelt kérdés

Tehát ami ellen még a filmbéli Szindbádnak sem lenne semmi kifogása? https://www.youtube.com/watch?v=K4q5166MCdE

Fehér, barna kenyérrel esetleg pirítóssal?

Fedő alatt sütni, vagy sütés közben megfordítani?

Hígan folyós, kenőcsösen megdermedő, zselészerű, esetleg temperakeményre sütni?

Zsírban, olajban, esetleg vajban sütni a tojásokat?

Tejföllel vagy anélkül? Fűszerezés: só, bors, paprika vagy esetleg más is? Várom a bevált receptjavaslatokat.



2016. jan. 13. 12:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%

Sütő lapon sütve, sunny side up, baconnal és sült krumplival, persze minden a sütőlapon készüljön...

Az csak pozitívum, ha mindezt egy latin amerikai készíti el.

2016. jan. 13. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
72%

Mindenkinek az az optimális, ahogyan szereti. Amiket leírtál máris féltucatnyi változat, és minimum annyi ember. Ember pedig sok van szerencsére, és ízlés is.

Szóval akadémikus kérdés... :))

2016. jan. 13. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
79%
Talán jobb lett volna úgy feltenni a kérdést, hogy ki hogyan készíti, szereti, de hogy milyen az "optimális" , arra definíció nincs az biztos.
2016. jan. 13. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
68%

Szindbádnak nem akarok megfelelni, csak magamnak.

Az a jó, amire az adott ember, aki meg fogja enni, épp vágyik :D


Az én tükörtojásom hígan folyó és sokszor kipukkasztott sárgájú, pici kókuszzsíron sült, egy perc alatt megvan. Kis só rá (mostanság füstsó), nyers zöldség vagy grillszószos paradicsompüré hozzá, ha nagyon ízesíteni akarom, balkán dekor fűszerkeverék, persze akkor nem paradicsomos.


A vajat max. zöldségekhez használom (répához az dukál), az ízes házi tojásnak mindegy, mindenképpen remek lesz. Akkor pedig nem használom el a drága vajat, jó arra a kókuszzsír is (annak sem rossz az íze, csak ugye elég minimális. a Kerrygold azért más műfaj).


Eszembe nem jutott volna soha tejföllel enni (a rántottát igen), persze sokfélék vagyunk...

2016. jan. 13. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

#1 vagyok

Ja és 1 tükörtojás nem tükörtojás, minimum 3 kell, de ha nagyon éhes vagyok, 5-6 is lecsúszik, főleg a kedvenc reggeliző helyemen brooklynban

2016. jan. 13. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Jó sok bacont elősütni majd ráütni a tojásokat, egyből fedőt rá. Amikor a fehérje már megalvadt de a sárgája még folyós akkor szeretem.

A tetejét sózom, esetleg valami zöldfűszer.

Pirítóssal se rossz de inkább puha bármilyen színű kenyérrel eszem amit mártogatni lehet a sárgájába, a paradicsomot is szeretem mellé.

Zsírban, vajban a rántottát szeretem sütni, abban sok minden kerülhet - felvágott, sajt, hagyma, néha tejföl is a végén, az elvileg azért kell, hogy az épp jó állagú tojás már ne süljön, keményedjen tovább, hanem kicsit lehűljön. A rántottára piros aranyat teszek, a tükörtojásra semmi ilyet - esetleg paprikát eszem mellé.

2016. jan. 13. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
72%

4. voltam. 1 tükörtojás nálam is ritkán van (azért lehet rá ok), 3 gyakrabban, sajna mindig kitalálok valami ételt, amit meg kell csinálnom, így 5-8 tükörtojást (szinte) sosem eszem ebédre, csak vágyom rá titkon :D Az számomra az Ideális Ebédek egyike.

Talán majd holnap.

2016. jan. 13. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
én sima olajban szoktam, serpenyőben, meg szoktam fordítani, jó,ha kicsit folyós a sárgája, de a fehérje ne legyen, csak sót teszek rá, általában azzal eszem, ami van itthon, zsemle vagy kifli, esetleg fehér kenyér
2016. jan. 13. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Jah oksi, az én változatom a következő: Tejfölbe belekeverem az őrölt borsot és a piros aranyat, jól összekeverem, hogy egynemű massza legyen. Közben felolvasztom a bézs színű disznózsírt (tehát nem fehéret), ami kellemes tepertő ízű és előzőleg már fokhagymakrémmel kevertem össze (ezt pirítóssal is szoktuk fogyasztani, azért van előre elkészítve egy nutellás üvegben). A tojásokat késsel töröm fel, nem pedig az edény szélén, mert akkor gyakran kipukkad a sárgája. 5 tojást szoktam így elkészíteni, az edényem kb 3-4 mm vastag oldalfalú öntött vas serpenyő, ami alá még beteszem a lángterelőt is (azt a kör alakú vasat, ami minden gáztűzhely tartozéka). A tetejére is szórok borsot, sót és paprikát is. Így süldögélnek a tojások, fedő alatt, mert akkor a sárgája is megpárolódik a gőzben annyira, amennyire kell, és nem kell megfordítani, ugyanis olyankor könnyen kiszakad a sárgája, az egész élvezhetetlenné válik. Amikor már nem nyers a fehérje, akkor kaparom rá a dobozból a pirosra színezett tejfölt, szépen elosztva az egészen. Majd gyorsan visszateszem a fedőt, és a legkisebb lángon,a legalacsonyabb fokozaton sütöm, addig amíg a fehérje megszilárdul, a sárgája pedig már sűrűn folyó, de nem kemény lesz. Ezt rendszeres vizitálással és eccájgos késsel való szondázással lehet elcsípni. Amikor kész leveszem a tűzről és máris az asztalra kerül, a fedőt nem levéve felrakom a pirítóvasra a barna kenyereket és továbbra is a legkisebb lángon szépen megpirítom őket. Hozzá forró citromos tea dukál.
2016. jan. 13. 13:38
 10/12 anonim ***** válasza:
77%
Vaj+ olaj keverékén szoktam sütni. Megfordítom, természetesen, úgy jó, ha a sárgája egy rétegben megdermedt, de belül folyós, viszont fontos, hogy FORRÓ! Sózom (a sárgáját bőőőven).
2016. jan. 13. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!