Szerintetek milyen az optimális tükörtojás receptje?
Tehát ami ellen még a filmbéli Szindbádnak sem lenne semmi kifogása? https://www.youtube.com/watch?v=K4q5166MCdE
Fehér, barna kenyérrel esetleg pirítóssal?
Fedő alatt sütni, vagy sütés közben megfordítani?
Hígan folyós, kenőcsösen megdermedő, zselészerű, esetleg temperakeményre sütni?
Zsírban, olajban, esetleg vajban sütni a tojásokat?
Tejföllel vagy anélkül? Fűszerezés: só, bors, paprika vagy esetleg más is? Várom a bevált receptjavaslatokat.
Sütő lapon sütve, sunny side up, baconnal és sült krumplival, persze minden a sütőlapon készüljön...
Az csak pozitívum, ha mindezt egy latin amerikai készíti el.
Mindenkinek az az optimális, ahogyan szereti. Amiket leírtál máris féltucatnyi változat, és minimum annyi ember. Ember pedig sok van szerencsére, és ízlés is.
Szóval akadémikus kérdés... :))
Szindbádnak nem akarok megfelelni, csak magamnak.
Az a jó, amire az adott ember, aki meg fogja enni, épp vágyik :D
Az én tükörtojásom hígan folyó és sokszor kipukkasztott sárgájú, pici kókuszzsíron sült, egy perc alatt megvan. Kis só rá (mostanság füstsó), nyers zöldség vagy grillszószos paradicsompüré hozzá, ha nagyon ízesíteni akarom, balkán dekor fűszerkeverék, persze akkor nem paradicsomos.
A vajat max. zöldségekhez használom (répához az dukál), az ízes házi tojásnak mindegy, mindenképpen remek lesz. Akkor pedig nem használom el a drága vajat, jó arra a kókuszzsír is (annak sem rossz az íze, csak ugye elég minimális. a Kerrygold azért más műfaj).
Eszembe nem jutott volna soha tejföllel enni (a rántottát igen), persze sokfélék vagyunk...
#1 vagyok
Ja és 1 tükörtojás nem tükörtojás, minimum 3 kell, de ha nagyon éhes vagyok, 5-6 is lecsúszik, főleg a kedvenc reggeliző helyemen brooklynban
Jó sok bacont elősütni majd ráütni a tojásokat, egyből fedőt rá. Amikor a fehérje már megalvadt de a sárgája még folyós akkor szeretem.
A tetejét sózom, esetleg valami zöldfűszer.
Pirítóssal se rossz de inkább puha bármilyen színű kenyérrel eszem amit mártogatni lehet a sárgájába, a paradicsomot is szeretem mellé.
Zsírban, vajban a rántottát szeretem sütni, abban sok minden kerülhet - felvágott, sajt, hagyma, néha tejföl is a végén, az elvileg azért kell, hogy az épp jó állagú tojás már ne süljön, keményedjen tovább, hanem kicsit lehűljön. A rántottára piros aranyat teszek, a tükörtojásra semmi ilyet - esetleg paprikát eszem mellé.
4. voltam. 1 tükörtojás nálam is ritkán van (azért lehet rá ok), 3 gyakrabban, sajna mindig kitalálok valami ételt, amit meg kell csinálnom, így 5-8 tükörtojást (szinte) sosem eszem ebédre, csak vágyom rá titkon :D Az számomra az Ideális Ebédek egyike.
Talán majd holnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!