Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet tükörtojást...

Hogyan lehet tükörtojást csinálni virslivel?

Figyelt kérdés
tudom hogy hogyan kell a tükör tojást de a virslit felvágni vagy mi? és mikor kell bele rakni? kell forgatni?

#reggeli #virsli #tükörtojás sütés
2013. aug. 10. 10:11
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

Ahogy te gondolod, az nem lesz tükörtojás, csak virslis omlet.

Süsd meg külön a tükörtojást: a kellően felmelegített zsírba/olajba beleütöd a tojást, a sárgáját picit megsózod és megsütöd (személy szerint én meg szoktam fordítani is, hogy valóban mindkét oldalról átsüljön, de ez nem "szabályos").

Majd a virslit hosszában 3 csíkban bevágod (vagy keresztbe több helyen), és utána azt teszed a zsírba/olajba, szépen körbeforgatva az is megsül, a tányéron = tükörtojás sült virslivel!

2013. aug. 10. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

Ahogy te gondolod: kevéske zsíron/olajon átforgatod a karikára szelt virslit, sót, borsot, egyéb fűszerkeveréket rá ízlés szerint, majd a felvert tojást (tojásokat) ráöntöd, és megvárod, míg megsül. Ha túl sok a tojás, akkor lehet fakanállal összekavarni is sütés közben, de akkor már nem annyira guszta.

Tányérra terítve még esetleg törtpaprikával megszórva, lehet a szemnek-szájnak fokozni az élvezeteket!

2013. aug. 10. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Pont úgy, ahogy sonkával.

Hosszában kettévágod a virslit, beirdalod, kevés olajon megpirítod az egyik oldalát, majd megfordítod, ráütöd a tojásokat, óvatosan, hogy a sárgája egyben maradjon.

És együtt készre sütöd.

Forgatni elvileg nem kell, de elvileg a tükörtojást sem kell , mégis sokan megfordítják.

Ez már egyéni ízlés dolga, ha akarod megfordítod, ha nem, nem.

Egyébként paradicsommártással tálalva ezt az ételt tálonsült tojásnak hívják, Berci módra.

2013. aug. 10. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

A kissé ferdén szelt virslikarikákat megpirítod zsíradékon. ha megfordítottad a szeletkéket, akkor simán ráütöd a tojásokat egyben, mintha a virslik ott sem lennének.

simán megsül így is a tükörtojás.

van, aki fedőt tesz rá, ekkor bevonja a fehérje, de alatta olyan lesz, amilyenre szeretnéd. lehet keményebb, de időben elkapva akár lágyan folyós is a sárgája.

2013. aug. 10. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!