Hogyan lehet tükörtojást csinálni virslivel?
Ahogy te gondolod, az nem lesz tükörtojás, csak virslis omlet.
Süsd meg külön a tükörtojást: a kellően felmelegített zsírba/olajba beleütöd a tojást, a sárgáját picit megsózod és megsütöd (személy szerint én meg szoktam fordítani is, hogy valóban mindkét oldalról átsüljön, de ez nem "szabályos").
Majd a virslit hosszában 3 csíkban bevágod (vagy keresztbe több helyen), és utána azt teszed a zsírba/olajba, szépen körbeforgatva az is megsül, a tányéron = tükörtojás sült virslivel!
Ahogy te gondolod: kevéske zsíron/olajon átforgatod a karikára szelt virslit, sót, borsot, egyéb fűszerkeveréket rá ízlés szerint, majd a felvert tojást (tojásokat) ráöntöd, és megvárod, míg megsül. Ha túl sok a tojás, akkor lehet fakanállal összekavarni is sütés közben, de akkor már nem annyira guszta.
Tányérra terítve még esetleg törtpaprikával megszórva, lehet a szemnek-szájnak fokozni az élvezeteket!
Pont úgy, ahogy sonkával.
Hosszában kettévágod a virslit, beirdalod, kevés olajon megpirítod az egyik oldalát, majd megfordítod, ráütöd a tojásokat, óvatosan, hogy a sárgája egyben maradjon.
És együtt készre sütöd.
Forgatni elvileg nem kell, de elvileg a tükörtojást sem kell , mégis sokan megfordítják.
Ez már egyéni ízlés dolga, ha akarod megfordítod, ha nem, nem.
Egyébként paradicsommártással tálalva ezt az ételt tálonsült tojásnak hívják, Berci módra.
A kissé ferdén szelt virslikarikákat megpirítod zsíradékon. ha megfordítottad a szeletkéket, akkor simán ráütöd a tojásokat egyben, mintha a virslik ott sem lennének.
simán megsül így is a tükörtojás.
van, aki fedőt tesz rá, ekkor bevonja a fehérje, de alatta olyan lesz, amilyenre szeretnéd. lehet keményebb, de időben elkapva akár lágyan folyós is a sárgája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!