Hogyan kell úgy megfordítani a tükörtojást, hogy ne essen szét?
A tükörtojásnak pont az a lényege, hogy az alja megsül (nem kell odaégetni), a teteje pedig nyers marad, és mikor szétvágod, kifolyik a sárgája (mint a lágy tojásnak). Addig kell sütni, míg megszilárdul a fehérje.
Nem kell megfordítani.
Fondos, hogy mindig friss tojást használj, ami nem lehet szalmonellás. Kisgyerekek, gyenge immunrendszerű emberek és terhes nők nem ehetik, egyébként nem okoz gondot, hogy nyers marad.
szia!
Az egyik kedvencem a tojások közül. Rengetegszer cináltam már, de soha nem jutott ezsembe, hogy ne süssem meg mindkét oldalát...nem is hallottam még ilyet.
Teflonsütő kell hozzá, egy icipici olaj, és egy bambusz lapos fakanál. és várd meg, hogy megsüljön az alja. Utána alányúlsz, és segíteni szoktam a kezemmel is, nem olyan forró az. Megfordítom, pár másodperc, és már jó is.
Sok olajban nem jó sütni, mert akkor ropogósra sül a széle.
Pedig pont attól "tükör", hogy csak az egyik oldala van megsütve, a másik oldala pedig olyan marad, mint a tükör.
Széles lapáttal kell alányúlni, és gyorsan fordítani.
Én úgy szoktam mint a palacsintát.. feldobom:)
Amúgy meg az, hogy mi a tökéletes tükörtojás, ízlés kérdése, nem előírás kérdése szerintem. Én speciel teljesen átsütve szeretem, mindkét oldalát jól megpirítva.. Van aki majdhogynem nyersen eszi, és épp csak meleg a sárgája..Ízlések és pofonok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!