Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell úgy megfordítani...

Hogyan kell úgy megfordítani a tükörtojást, hogy ne essen szét?

Figyelt kérdés
ha nem fordítom meg az alja kcisit megpirul, de a teteje kissé nyers marad, de nem tudom egyben megfordítani, mindig szétesik, hogyan kéne?
2013. júl. 8. 14:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. A tetejét kell forró olajjal locsolni sütés közben, akkor az is megsül.
2013. júl. 8. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
73%

A tükörtojásnak pont az a lényege, hogy az alja megsül (nem kell odaégetni), a teteje pedig nyers marad, és mikor szétvágod, kifolyik a sárgája (mint a lágy tojásnak). Addig kell sütni, míg megszilárdul a fehérje.

Nem kell megfordítani.

Fondos, hogy mindig friss tojást használj, ami nem lehet szalmonellás. Kisgyerekek, gyenge immunrendszerű emberek és terhes nők nem ehetik, egyébként nem okoz gondot, hogy nyers marad.

2013. júl. 8. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
81%
Takarék lángon süsd és tegyél rá egy fedőt, így a teteje is megfő, mi is így szoktuk csinálni, mert nem szeretjük ha nyers a sárgája.
2013. júl. 8. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy szeretem a tükörtojást,ha folyik a sárgája,pont az benne a finom.A férjem viszont két oldalán sülten szereti,így az övét fordítom.Jó széles lapáttal alányúlok,és gyors mozdulattal fordítok egyet rajta.Nekem így sosem esik szét.
2013. júl. 8. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

szia!


Az egyik kedvencem a tojások közül. Rengetegszer cináltam már, de soha nem jutott ezsembe, hogy ne süssem meg mindkét oldalát...nem is hallottam még ilyet.


Teflonsütő kell hozzá, egy icipici olaj, és egy bambusz lapos fakanál. és várd meg, hogy megsüljön az alja. Utána alányúlsz, és segíteni szoktam a kezemmel is, nem olyan forró az. Megfordítom, pár másodperc, és már jó is.


Sok olajban nem jó sütni, mert akkor ropogósra sül a széle.

2013. júl. 8. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Pedig pont attól "tükör", hogy csak az egyik oldala van megsütve, a másik oldala pedig olyan marad, mint a tükör.

Széles lapáttal kell alányúlni, és gyorsan fordítani.

2013. júl. 8. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, én így szeretem. Félnyersen nem tudnám megenni, az biztos.
2013. júl. 8. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
sztem is úgy jó ha mindkét fele meg van sütve, de a felső részét csak kis ideig sütöm, hogy csak a teteje épp kérges legyen de a belseje ne süljön át. én szeretem ha a fehérje is ropogós és arra csurog rá a sárgája:))
2013. júl. 8. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
én sem szeretem félnyersen, de eddig csak úgy tudtam megcsinálni, amúgy kerámiás serpenyőben szoktam csinálni, amihez nem kell olaj, de lehet, hogy rakok kicsit, ha úgy könyebb megfordítani.
2013. júl. 8. 15:27
 10/10 bumbi02 ***** válasza:
100%

Én úgy szoktam mint a palacsintát.. feldobom:)


Amúgy meg az, hogy mi a tökéletes tükörtojás, ízlés kérdése, nem előírás kérdése szerintem. Én speciel teljesen átsütve szeretem, mindkét oldalát jól megpirítva.. Van aki majdhogynem nyersen eszi, és épp csak meleg a sárgája..Ízlések és pofonok

2013. júl. 8. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!