Hogyan kell felhasználni disznóvágáskor a különböző részeket?
Azt tudom, hogy a belsőségekből hurkát csinálunk.
A fejből kocsonya készül
A körömből pörkölt
A színhúst lefagyasztjuk sültnek.
A bőrös zsír egy részéből szalonna, más részéből zsír + töpörtyű.
A zsírosabb húsok mehetnek mind a kolbászba?
És a nyesedékek, zsírcafatok, stb? Az is a kolbászba?
Van esetleg, amit még kihagytam?
Nagyon megköszönném a segítséget!
Nyesedék kolbászba, csülköt, sonkát lehet füstölni bableveshez, vagy húsvétra, szalonnát is lehet füstölni, abálni, pörcöt is lehet csinálni, oldalast is lelehet sütni, és zsírban tárolni, de fagyasztani és füstölni is lehet. Mi darált húst is szoktunk lefagyasztani kb. 10 kilót.
Nagyjából jól leírtad.
Köszönöm!
Akkor felhasználatlan rész nem is marad, igaz?
A toka szalonna + a "hasa alja" szalonna zsírban abálva, utána fokhagymával-tört paprikával megszórva...
A körmöt-fülét-farkát is szokták a kocsonyába tenni füstölve.
De a fülét-farkát rakhatod a disznó-sajtba is
El kell előre dönteni!!!
- hogy "karajra" bontjátok, mert akkor azt csonttal együtt, egyben szedi ki a mester, és lesz sok-sok finom karaj-szelet, + tarja-szelet
- "orjára" bontani, akkor lesz finom velős-csont levesnek...
Véréből lehet sült hagymás vért készíteni.
Velőt is ellehet készíteni persze aki szeretni.
Sertéshálót is ellehet tenni töltött húsokat lehet bevonni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!