Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell felhasználni...

Hogyan kell felhasználni disznóvágáskor a különböző részeket?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy a belsőségekből hurkát csinálunk.

A fejből kocsonya készül

A körömből pörkölt

A színhúst lefagyasztjuk sültnek.

A bőrös zsír egy részéből szalonna, más részéből zsír + töpörtyű.

A zsírosabb húsok mehetnek mind a kolbászba?

És a nyesedékek, zsírcafatok, stb? Az is a kolbászba?

Van esetleg, amit még kihagytam?

Nagyon megköszönném a segítséget!


2016. jan. 3. 00:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyesedék kolbászba, csülköt, sonkát lehet füstölni bableveshez, vagy húsvétra, szalonnát is lehet füstölni, abálni, pörcöt is lehet csinálni, oldalast is lelehet sütni, és zsírban tárolni, de fagyasztani és füstölni is lehet. Mi darált húst is szoktunk lefagyasztani kb. 10 kilót.

Nagyjából jól leírtad.

2016. jan. 3. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk még a vért frissen elkészítik hagymás vérnek, amit reggelinek el is fogyasztanak a disznótoron résztvevő emberek, után állnak hozzá a többi rész feldolgozásának. :)
2016. jan. 3. 01:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg, ezt el is felejtettem, pedig szoktunk véres hurkát is csinálni, és a sült vért is szeretem.
2016. jan. 3. 01:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Akkor felhasználatlan rész nem is marad, igaz?

2016. jan. 3. 01:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán. Max a belek, ha nem akarjátok felhasználni a kolbászhoz, hurkához. Még a disznósajtot is elfelejtettem megemlíteni, ahhoz a gyomor is kell.
2016. jan. 3. 01:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

És még egy jó kis olvasmány, sok finomság, ha érdekel az ilyesmi:


[link] ;)

2016. jan. 3. 01:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
82%

A toka szalonna + a "hasa alja" szalonna zsírban abálva, utána fokhagymával-tört paprikával megszórva...

A körmöt-fülét-farkát is szokták a kocsonyába tenni füstölve.

De a fülét-farkát rakhatod a disznó-sajtba is


El kell előre dönteni!!!

- hogy "karajra" bontjátok, mert akkor azt csonttal együtt, egyben szedi ki a mester, és lesz sok-sok finom karaj-szelet, + tarja-szelet

- "orjára" bontani, akkor lesz finom velős-csont levesnek...

2016. jan. 3. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!
2016. jan. 3. 14:18
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Véréből lehet sült hagymás vért készíteni.

Velőt is ellehet készíteni persze aki szeretni.

Sertéshálót is ellehet tenni töltött húsokat lehet bevonni vele.

2016. jan. 4. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!