Hogy lehet a következő alapanyagokat felhasználni egy finom sertéshúsos kajához?
fél kiló sertéscomb
két fej lilahagyma
fokhagyma
néhány füszer(só, bors, bazsalikom, kakukkfü, babérlevél, füszerpaprika, oregánó)
És ennyi, ami itthon van. Van még penne meg rizs is. 250 forintom maradt, kicsit benéztem az előző hónapot. :(
Készíts egy finom sertéstokányt rizzsel.
A hagymékat megdinszteled soma olajon, egy kis sóval, és egy kis vízzel fedő alatt puhára párolod.
ha elfőtte a vizet, a hagyma krémes,rádobod a csíkokra végott húst és fehéredésig kevergeted. kissé megsózod, borsozod, és fedő alatt puhítani kezded. először kiadja a saját levét, ha azt elfőtte, akkor mindig kevés vízzel pótlod, amíg a hús puha lesz. jó sűrű szaft vonja be, ne legyen leveses.
Fűszerezheted zúzott fokhagymával, bazsalikommal, babérlevéllel.ha lenne egy kis mustár is nagyon feldobná, vagy valami zöldségféle a fagyóból esetleg :)
A rizst a szokott módon főzz mellé, nagyon finom lesz.
Én meg sok hibát ejtettem, mert közben egy filmet nézek, ezért bocsi :)
A fűszereket variálhatod is ízlésed szerint, és persze kifőtt pennével is finom a tokány.
A lilahagymától függetlenül egy finom pörköltet is készíthetsz, pontosabban rizseshúst.
De a pörkölthöz is passzol a kifőtt tészta is.
Fokhagymás sertésszelet, hagymás-fűszeres rizzsel.
A szeleteket finoman kiklopfolod, sózod borsozod.
lisztbe mártod, és serpenyőben kevés olajon oldalanként 4-4 percig sütöd.
ha ez megvan, akkor egy olajozott jénaiba szeded sorjába rakva.A lisztes pecsenyelevet kb fél deci vízzel beforralod és a húsokra öntöd. lefóliázva sütöd kb 40 percig (nem tudom milyen része a disznónak )félidőben megfordítod.
Utána fólia nélkül piroskásra sütöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!