Hogy keszitsem el a babfozeleket?
Figyelt kérdés
Tejfol nelkul szeretnem es feltetnek oldalast gondoltam.Tudnatok segiteni nekem?2010. márc. 25. 08:53
1/5 anonim válasza:
A babot ki kell válogatni,tisztítani,majd beáztatni-én előző nap szoktam,de 1ó-ra legalább.Pirítok egy kis hagymát,félrehúzom hűlni egy kicsit,teszek bele pirospaprikát,majd a babot,pici sót,babérlevelet,felöntöm kétszeres vízzel,fedő alatt közepes tűzön főzöm puhára.Szoktam tenni bele egy kb 10 dkg-os darab házikolbászt,az nagyon jó ízt ad a főzeléknek.Ha megfőtt a bab kiveszem a kolbászt.Készítek egy vékony rántást,félrehúzom,kicsit hűtöm,felöntöm vízzel,csomómentesre keverem.A babhoz teszek egy kis hidegvizet hogy ne legyen túl meleg,majd óvatosan keverés mellett beleöntök annyi rántást amennyire szügség van,még egy kicsit főzöm,beízesítem,ha sűrű megigazítom.Remélem segítettemZS
2/5 anonim válasza:
Babfőzelék nálunk:
Előző este beáztatom hideg vízben a megtisztított, megmosott babot. Másnap felteszem főni hideg sós vízben egy fej /alul négyfelé bevágott/ vöröshagymával, két-három db. babérlevéllel.
Mikor teljesen megpuhult, normál rántást készítek hozzá, amibe teszek egy kevés zúzott fokhagymát.
Végül teszek bele egy kevés citromlevet és egy pici cukrot, ha szeretik, keverek bele tejfelt. Az egész vöröshagymát és a babérlevelet tálalás előtt kiveszem belőle.
3/5 anonim válasza:
Első kettő! Honnan tudtátok, hogy szárazbabra gondolt? :D
Nekem egyből a zöldbab jutott eszembe.
4/5 A kérdező kommentje:
Szarazbabra gondoltam.
Amugy koszonom a recepteket.:)
2010. márc. 25. 09:47
5/5 anonim válasza:
Ha van kész marha vagy sertéspörköltöd keverj hozzá a kész babfőzelékhez,nagyon finom lessz.ZS
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!