A habbá vert tojásfehérjét hogy kell hozzáadni a tésztához?
Ezt a sütit csináltam meg. Finom lett, de messze nem lett olyan magas mint a képen. A forma hibája is amibe sütöttem, mert nem egyenletes magas, de a legmélyebb pontján kb. 2cm vastag volt...
Arra gondoltam, hogy nem jól adtam hozzá a tojásfehérjét.
"3. A tojásfehérjéket habbá verjük, és két részletben, óvatosan a tésztához forgatjuk."
Ezt tudnátok nekem kicsit részletezni, hogy hogyan kell csinálni?
Előre is köszi!
Ez egy jó sütinek tűnik, de én pár dolgot változtatnék a recepten.
De a kérdésed lényegére válaszolok. felvered géppel nagyon keményre a tojásfehérjéket. gondolatban elfelezed, majd egy hablapáttal, vagy kanállal az egyik felét apránként, nagyon óvatosan , lágy mozdulatokkal levegősen belekevered a masszába. Ha az felét már felvette, megismétled a másik felével is. Lényeg a könnyedség, hogy ne törjön össze a hab, ettől lesz szép levegős, könnyű a kész süti.Ennél a fázisnál már nincs helye gépi eszköznek.
Fehérliszből így szinte száll a tésztaalap, olyan könnyű, ezért én nem keverném tk liszttel. Az olajat is a felére, vagy 0,5 dl-re csökkenteném, és kiegészíteném fél deci melegvízzel.Az olaj is lehúzza a tésztát.
A képen látszik, hogy tömör a tészta.hát pont ezért változtatnék rajta, a saját tapasztalatomból.
Persze isten őrizz, hogy leszóljam, ha valaki így készíti és szereti semmi gond vele.
Egyébiránt nagyon mutatós, meg fogom csinálni, ahogy én gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!