S. O. S! Éhes pasit mivel lakassak jól hirtelen?
Van egy erős sejtésem, hogy meg szeretne lepni itt az egyetemen, mert nem tudok a vizsgaidőszak miatt hazamenni.
Úgyhogy nem szeretném, ha üres lenne a pocak, viszont én nem igazán vagyok konyhatündér (palacsinta, mirelithús olajban megsütése szint...).
Tudnátok pár ötletet adni, ami könnyen összedobható, egyetemista pénztárcához mérhető árú és egy férfiállatnak bejön? :)
Meg ha volna valami nagyon egyszerű sütireceptetek... megmentenétek vele :) Sajnos nincs itt még habverő se, úgyhogy az egyetlen specialitásomat nem tudom megcsinálni :(
Köszi mindenkinek a tippet :)
Végül gondolkoztam és arra jutottam, az lesz, amit a 7.-es írt: rendelek kaját, viszont valami egyszerűbb sütit összedobok, az csak összejön, max trutymókos lesz, de úgyis az íze a lényeg.
A kakaós lepényhez nem kell habverő, csak fakanál.
25 deka liszt 25 deka cukor, 2,5 deci tej, 1 tojás 10 vaj /margarin, esetleg 1 deci olaj, egy csomag sütőpor, 2 nagy evőkanál keserű kakaópor. ha van teszel bele egy kis fahéjat , mazsolát is.
a zsiradékot a tojással elkevered, bele a sütőporos liszt, apránként a tej, majd a kakaó, egyebek. (ez akár lecsurgatott meggy is lehet.)
Közepes , sütőpapírral bélelt tepsibe öntöd, előmelegített sütőben kb 180 fokon kb 35 percig sütöd.
Porcukorral megszórva is finom, de félbevágva valamilyen pikáns lekvárra megkenve isteni finom.
Elronthatatlan. ha ez nem tetszik, keress a bögrés sütik között, nagyon sokféle van, gyorsak, egyszerűek.
ja , ha van formád muffunreceptet is tudok, ami bögrés és nagyon kiadós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!