Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit érdemes és mennyivel...

Mit érdemes és mennyivel előbb megcsinálni karácsonyra?

Figyelt kérdés

Az a kellemetlen helyzet állt elő, hogy a családban 4 ből 4 en dolgozunk, két felnőtt gyerekünk van.A szokásos szentestén, amikor ajándékozni szoktak, csak én leszek itthon,de én is úgy ,hogy éjjelesből jövök haza.

Namármost, a lányom a fővárosban dolgozik,ő nem tud hazajönni csak az ünnepek előtti napokban...

Persze, sütni főzni akkor is kell, de mit érdemes előre megcsinálni,és lefagyasztani,hogy 24, 25-26 ra is legyen kaja, és süti...26 án már megint megyek 12 ben dolgozni

:(

2015. nov. 30. 16:03
 1/4 anonim válasza:

Attól függ mi a szokásos menü nálatok.

Halászlé/húslevest lehet fagyasztani. Husit előző nap be tudod pácolni, esetleg bepanírozva lefagyasztani és csak ki kell sütni.

Sütiből válassz valami pudingos babapiskótásat, az kész van hamar.

2015. nov. 30. 16:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Sütiből szinte bármit meg lehet előre csinálni néhány nappal. Pl. a bejglinek jó is, ha áll 1-2 napot.

Mi Szenteste halászlevet szoktunk készíteni. De én azt csak frissen szeretem. Mondjuk nem sok munka van vele. A halat elő lehet készíteni, lefagyasztani. És csak össze kell állítani, megfőzni.

Ahogy az első írta, ha pl. húslevest szoktatok, akkor azt előre meg lehet csinálni és lefagyasztod, csak tésztát kell majd bele frissen főzni.

2015. nov. 30. 17:43
 3/4 anonim ***** válasza:
52%

A sütit mi mindig előre készítjük, de az ételt?

Ugyan már.

Hazajössz az éjjeli műszakból 6-ra, alszol délig vagy 2-ig, felkelsz, estig még bőven van idő megfőzni egy 3 fogásos vacsit és feldíszíteni a fát, főleg ha a lányod is segít.

Olyasmiben gondolkodj, ami nem 4 óra főzés. A levest és a desszertet mondjuk elő lehet készíteni már előző nap is!

2015. nov. 30. 17:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Mézeskalácsot. Ha olyan a recept, akkor hűtőben is elvan a tészta jó néhány napig és kisütve sem árt neki az állás.

Sok aprósüti is eláll, de az is egy jó megoldás, ha olyan sütit választasz, amit csak össze kell kavarni és bedobni a sütőbe (pl. répatorta - meglepően karácsonyias az ízesítése).

Sósak közül a pogi frissen finom, viszont az is jól fagyasztható. "Sajtos keksz" "Hangyás rudacskák" és hasonlók kisütve meglepően jól elállnak.

Mi újabban családi ünnepekre úgy készülünk, hogy ami zöldséget, lehet előző nap megpucolunk, feldarabolunk, husikat előkészítünk.

Lehet olyan salátát készíteni, aminek nem árt, ha áll, pl. svéd gomba, petrezselymes zöldbab sali, krumplisaláta.

2015. nov. 30. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!