Szerintetek érdemes megcsinálni ezt a marcipántortát?
Szerintem bagyon édes lesz. ami furcsa, én úgy tanultam/hallottam, hogy marcipán alá csak vajas krém jó. Tejes nem, mert megeszi a marcipánt..azaz elfolyósítja. A krémbe pedig tejszín is kerül.
Ha nem burkolod marcipánba, szerintem úgy jobb lesz. A mogyorókrém, a csoki együtt elég édes, nem kell hozzá még az édes burkolat. (Szerintem.)
bagyon=nagyon
Amúgy a mogyorókrém és marcipán nem a legolcsóbb alapanyag. Amúgy pedig:
Egy normál (standard méret) 25-26cm-es sütőformában sütött kerek torta bevonásához körülbelül 50-60dkg marcipánra van szükség, a marcipánt 3-4mm vékonyra nyújtsuk.
20 cm átmérő 30dkg
24cm átmérő 50dkg
26cm átmérő 60dkg
28cm átmérő 70dkg
30cm átmérő 90dkg
A megadott mennyiségek kerek, kb. 7cm magas tortákra vonatkoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!