Marhat akarok grillezni hogyan érdemes megcsinálni és melyik részét hogy finom legyen?
Figyelt kérdés
2009. júl. 5. 14:48
1/2 anonim válasza:
Marhahús grillezése
* Puha, szaftos steak elérése érdekében grillezés előtt 20-30 perccel vegyük ki a bepácolt húst a hűtőből és hagyjuk állni. Miután levesszük a grill-rácsról a húst, akkor is hagyjuk állni 5-10 percet, hogy a húsnedvek helyreálljanak.
* A következő hússzeletet sütés előtt kenjük be vékonyan egy extra adag olívaolajjal, mielőtt a sütőrácsra helyezzük.
* A puha hátszínnél keményebb húsrészeket mindenképpen pácolni kell.
* A puhításhoz a húspácnak tartalmaznia kell valamilyen savas anyagot, mint pl. gyümölcs,-vagy zöldséglevet, joghurtot, bort, vagy ecetet.
* Annak érdekében, hogy elkerüljük, hogy a hús felgöngyölődjön, vágjuk be a hús külső szélét kb. 1 ujjnyi távolságokban.
2/2 anonim válasza:
A hentesnek mondd meg, hogy grillezni szeretnéd, nehogy valami vén marhát adjon! Rostélyost szoktak grillezni, mert az egy picit zsíros, nem szárad ki. Még jobb a hátszín, vagy a bélszín, de azt csak épp hogy grillezni kell, hogy jó rózsaszín maradjon a belseje. Ez utóbbi kettő biztosan nem lesz rágós, de sajnos ára van. Nagyon finom a páclé ha olaj helyett fehérbor , mustár törött bors és grill fűszerkeveréket keversz.Így nem csepeg a z olaj a parázsra, ami kellemetlen kesernyés ízt ad a húsnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!