Mit lehet készíteni hajdinából?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szia! Nálunk gyerekkorom óta hétköznapi étel a hajdina, bár, hogy őszinte legyek, nem valami fantáziadúsan készítjük el.
Én nagyon szeretem, simán köretként szoktam elkészíteni, mint a sima, egyszerő főtt rízst. Dupla térfogatú forró, lobogó vízbe bedobom az előzőleg jól átmosott, válogatott hajdinát (szoktak pici kis feketés szabályos gömb alakú "bogyócskák" lenni közte, meg esetleg kavics, ezeket kiválogatom). ízlés szerint sózom. A tűzön főzőm pár percig, forrjon csak, majd lefedem, és beteszem az előzőleg felmelegített kb. 100fokos sütőbe, hagy párolódjon. (Sosem nézem az időt, mindig érzésből csinálom, szerintem kb. 20 perc)
Aztán a végén egy-két szeletnyi vagy evőkanálnyi (ahogy jól esik, meg hát ugye a hajdina mennyiségétől is függ) teavajat keverek bele -ez nagyon jó ízt ad neki. Szerintem rántott-, vagy párolt hallal, isteni.
Rizi-bizinek is elkészítheted simán, azaz zöldborsóval, vagy pl. kukoricával, + petrezselyemzöldjével! Ez akkor hajdi-bajdi??? Fűszerezheted borssal, vagy vegetával, ahogy jólesik.
:-D :-D
Régebben, amikor még a kisfiam megette, a zöldséglevesbe, meg a húsgombóclevesbe a vége felé simán beledobtam 2-3 evőkanálnyit, és abban megfőtt. (Tudod, ahogy a rízst is szokták egyesek, simán levesbetétként) Én imádom úgy, de a fiam sajnos borzasztó válogatós lett közben.
Tejberízst, jaj, pontosabban tejbehajdinát is szoktak készíteni belőle, de mivel én az ilyesmit nem szeretem, nem tudom, hogy az milyen.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Bármit amit rizsből készitenél hajdinából is csinálhatod.
Tarhonyát is helyetesítetem vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!