Mézes krémes torta mézeskalács tésztából jó lenne?
Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy karácsonyra készítenék egy mézes krémes tortát. Nem találtam jó receptet, aminek a képe meggyőzött volna, hogy ez tuti siker, így arra gondoltam, hogy sima enyhén fűszerezett mézeskalács tésztát sütnék meg tortalapoknak, a krém viszont a klasszikus grízes, tejes, vaníliás mézes krémes krém lenne. Gondolom, ez dupla adag krém elég lesz egy 4-5 lapos torára. Szerintetek ez így jó ötlet, működni fog?? A mézes isteni, a krémes krémje is, külön-külön már ki vannak próbálva.
szerintem igen, de a lapokat takard le ahogy kiveszed a sutobol, és ahogy kihultek kend meg, ne engedd megkemenyedni
2015. nov. 19. 07:10
2/6 anonim válasza:
Szerintem nem jó ötlet. A mézeskalács tésztája túl tömör egy tortának, még ha figyelsz is, hogy puha maradjon (még ha vékony lapokat sütsz, akkor is). Összeállítani biztos sikerül, de nem lehet majd szeletelni, a krém hamarabb kifolyik, mint hogy átvágnád a piskótát. Én a helyedben sima piskótát használnék, szép vékonyakat, kis fahéjjal (vagy bármivel) ízesítheted azt is. Én a helyedben inkább kipróbált receptet használnék karácsonykor, nehogy csalódni kelljen a végeredményben, annál pocsékabb nincs, mikor órákig foglalkozol vele, aztán használhatatlan az egész... :(
Viszont ha mindenképpen ezt a két dolgot akarod ötvözni, pohárkrémnek még el tudom képzelni :)
2015. nov. 19. 08:18
3/6 A kérdező kommentje:
Ez a mézes recept rögtön puha, ha előre megsütöm, akár hetekkel, fémdobozban ugyanolyan puha marad, mint a mézes figurák. Ezért gondoltam, hogy vékony lapokkal, jól behűtve összeérik a hűtőben, gyakorlatilag, mint a mézes krémes...hát, még gondolkodom akkor, ha más nem tud ötletet:) Köszi
2015. nov. 19. 10:04
4/6 anonim válasza:
Finomnak finom, csak az már nem mézes-krémes.:-)
2015. nov. 19. 10:18
5/6 anonim válasza:
Így van. A mézes kalács, és a mézes krémes tök más.
Nekem mindkettőre tuti receptem van. (ha szeretnéd, elküldöm)
A mézes krémesbe sosem teszek grízt, nem is ettem még olyat.
Amit te csinálnál, az inkább "krémes mézeskalács torta".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!