Torta kérdés. Krémes bevonatra lehet tenni csokimázat? Hogyan?
Vagy inkább ne tegyek a tészta és a csokibevonat közé krémet?
Csokoládétortát sütök. Van egy jól bevált receptem, mindig azt használom. Tejszínben olvasztom fel az étcsokoládét, majd kihűlés után azt verem fel. Mindig annyi krémet készítek, hogy a bevonatot és a díszítést is a krémmel csinálom. Viszont idén szeretném olvasztott étcsokoládéval bevonni és úgy díszíteni. A tejszínes krémre rá tudom kenni úgy a csokimázat, hogy esztétikus legyen? Ha igen hogyan? Vagy ne tegyek krémet a tészta és a máz közé? Attól félek, hogy hiába teszem előtte hűtőbe,a tejszín állaga/lágysága miatt, ha elkezdem ráönteni és elegyengetni a csokimázat a krémmel össze-vissza fogom maszatolni az egészet. Vajas krém viszont szóba sem jöhet, mert nem szeretjük.
Arra is gondoltam, hogy csak az oldalára teszek krémet, a tetejére a mázat simán a tésztára.
Ti ezt hogy oldjátok meg?
Ha olvasztott csoki a bevonat, akkor már nem kell alá krém, hiszen most a krém helyett szeretnéd használni a csokit.
Viszont én is azt javasolnám, hogy csak a tetejére tedd a olvasztott csokit, az oldalán nem nagyon lehet esztétikusan megoldani, ott maradhat a krém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!