Milyen ízű lehet a kókuszzsíros kenyér lilahagymával? Lehet tőle fogyni, ha teljes kiőrlésű kenyérrel eszem?
De, én kérdeztem 17:16-kor.
A flancosak nem érdekelnek, nagyon szegény vagyok, nem használhatok havi 4 liter tökmagolajat.
De köszi a válaszokat!
Vajat használok (telített, állati, s csak remélni tudom, hogy viszonylag kevés állatkínzással jár. szerezni kéne házit, de sehol nem találok normálisat), az olívát nem szeretem, drágákat nem, inkább az olajos magvakat magukat. Az étolaj eléggé köztudottan káros.
Kókuszzsír nélkül meg vagyok lőve, szerencsére nem tudok róla, hogy rossz lenne. Azt hihetőnek tartom, hogy a termesztése nem jó a világnak, ez elég sokmindenre elmondható, sajna, de legalább húst nem szoktam enni (rengeteg energiát, vizet és földterületet igényel a növényekhez képest)... Igyekszem más zsírokra alapozni, a zsírfogyasztásom max. harmada jön kókuszzsírból, de a zöldséget valamiben meg kell sütnöm. Még az erdőkért sem teszem tönkre az életminőségemet vagy növelem erősen az ételköltségeimet, nem vagyok elég kedves ember ahhoz. Nem látok alternatívát, bármi is van a kókuszzsírral (egészségileg ugye nem aggódom érte, a környezet... ha civilizált emberként élek, az sajna gond, bár megpróbálok minél kisebb ökológiai lábnyommal élni, amíg az nem zavar túlságosan).
Én inkább általános fogyókúrás tanácsokat adnék, mert az a fő probléma hogy SOKAT eszünk, nem az, hogy mit. Szóval:
1. otthon (hűtőben, szekrényben) NE legyen semmi nasi jellegű: amikor vásároltok, ne vegyetek csokit, sütit, kekszet, cukros löttyöt: nagyon "spártai" legyen a bevásárlás.
2. amikor eszel, szedd ki magadnak a kaját, és amikor úgy látod, hogy "na most jó a mennyiség", azt simán felezd/harmadold le!!!
3. ezt ne csak napokig-hetekig csináld, hanem MINDIG
Sajnos, az embernek marha jó a "hatásfoka": nagyon kis kajával el lehet lenni, és a mozgás is relatív kevés energiát fogyaszt: az, hogy most eszek egy sütit, de aztán majd futni megyek nem segít: egy sütit energiatartalmának ledolgozásához kellene 30 kilométert futnod:( Az a megoldás, hogy NEM szabad megenni.
Ez aranyos, előző, kicsit megértelek, de én semmiképp nem ennék fehér kenyeret, mert a tk sokkal finomabb nekem :D Bár a teljes tk nem annyira, de keverve a tk és a fehér tönköly, kis szezámmal és gluténmentes lisztekkel... Tuti.
A kókuszzsír jó cucc, csak ízetlen, de van több módszerem, amivel úgy feljavítom, hogy jobb se kell s nekem előny, ha finom ÉS növényi zsírt eszem.
Szóval nem mindenki divatból és önsanyargatásból eszik egyesek által jónak mondott dolgokat, hanem mert azt élvezi, az fér bele az elveibe vagy ilyesmi.
De ha valakinek nem fér bele az elveibe a zsíros kenyér (jó ég!), akkor miért akar mégis zsíros kenyeret enni? Szeretem én is a teljes kiőrlésű kenyeret, (a divat-gluténérzékenységet még nem próbáltam), de eszembe nem jutna zsírt kenni az olyan kenyérre. Ahhoz vaj, vajkrém, sonka, sajt, paradicsom, stb passzol. Szerintem, de ez ízlés dolga.
De tudom, én konzervatív vagyok. Ha meglátok egy gusztusos süteményt egy cukrászdában, és megkívánom, de közben meglátom, hogy cukormentes, vagy laktózmentes, akkor inkább nem kérem, mert basszus egy sütemény legyen cukros és laktózos. (Abba most ne menjünk bele, hogy a laktózmentes nem laktózmentes, hanem plusz adalék van benne.) Persze nem azért, hogy egészségtelen legyen, hanem mert azt úgy találták ki. Legfeljebb nem kell minden nap azt enni.
Visszakanyarodva a zsíros kenyérhez. Szóval teljes kiőrlésű kenyér és kókuszzsír... á, le sem írom, mit gondolok erről. Viszont ha megkóstoltad, írd le, milyen volt.
Ui.: a véleményemet nem kell komolyan venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!