Milyen ízű lehet a kókuszzsíros kenyér lilahagymával? Lehet tőle fogyni, ha teljes kiőrlésű kenyérrel eszem?
A zsíroskenyér - akármilyen zsír és akármilyen kenyér - nem fogyókúrás étel, ettl fogyni egész biztos nem fogsz, de hízni valószínüleg igencsak.
A kókuszzsir meg a tk kenyér semmivel sem tartalmaz kevesebb kalóriát, mint a normál zsír és kenyér.
próbáld ki :)
jobb mint a sertészsíros fehérkenyérrel.
Ha sokat eszel, akkor nem fogsz fogyni, akármilyen csodakaját is eszel. Ha normálisan eszel, akkor meg szinte mindent lehet enni bizonyos mennyiségben, arányokban.
A kókuszzsírban van egyébként a legtöbb telített zsírsav, ami igencsak káros. Még a disznózsír is egészségesebb nála.
A kenyér nem valami jó fogyásra, persze fogyni mellette is lehet, kalóriadeficit kérdése.
Nyilván ehető, de a vajas kenyér azért jobb :) A kókuszzsírnak nagyon enyhe íze van. A bolti sertészsírnál jobb, mert annál a semmi is jobb, de egy rendes házi zsírhoz képest igen ízetlen. A lilahagyma azért dob rajta, én pirospaprikáznám is :) Csak a kenyeret hagynám ki vagy (mivel nem vagyok az, aki zsírt eszik hagymával magában - van ilyen ember) magkenyérrel enném.
"A kókuszzsírban van egyébként a legtöbb telített zsírsav, ami igencsak káros. Még a disznózsír is egészségesebb nála."
Miota?
6.: A kókuszzsír 91%-ban telített, ami rettenetesen rossz arány!
A disznózsír csak kb. 50%-ban telített, tehát sokkal jobb a kókuszzsírnál.
És teszem hozzá, hogy hányingerem van még a disznózsír szagától is, nem reklámozni akarom, az 50% is sz*r arány, de a 90% egyenesen rémes.
Kérdező: zsírtól és szénhidráttól hogyan akarsz fogyni? Rostos ételeket kellene fogyasztani, nem ilyesmit.
Semmi gond nincs egy zsírral csak amiatt, hogy telített :D Ez egy nagy tévedés.
A közepes lánchosszúságú, transzzsírokká nem alakuló kókuszzsír teljesen rendben van. Amúgy sokak szerint a disznózsír is roppant egészséges, ebben én nem teszek igazságot, de elég természetes dolog, nem tudom, miért lenne gond... Főleg, hogy emberek évtizedekig képesek főleg telített zsíron élni egészségben (ilyen 70-80% a kalóriabevitelben).
A kókuszzsírnál jobbat nem tudok, ez van. Azért igyekszem nem arra alapozni, inkább tojásra, ami szintén telített, ráadásul állati, de szintén természetes étel az állatvilágban, ráadásul roppant tápanyagdús s szintén rengeteg ember alapozott már rájuk hosszútávon s nem úgy tűnik, hogy különösebb gondot okozna. S a tudományos cikkek, amiket olvastam, azok sem hozták ki bűnösnek a telített állati zsírokat, a koleszterinhelyzet pedig tudtommal javulni szokott ketogén diétában, ami általában gazdag telített zsírokban.
A kókuszzsír és pálmazsír egy ipari hulladék, nagy üzlet, mert különlegesen hangzik, magas áron el lehet adni, jó sokat lehet rajta keresni.
Kiskegyed szintű lapokban és neten kívül sehol sem hallottam, hogy jó lenne.
Egyetlen előnye, hogy nem büdös, mint pl. az étolaj, ha abban sütsz.
De én inkább hallgatok a dietetikusokra és a biológiai laborokban dolgozókra.
Disznózsír akkor egészséges inkább, ha mangalica zsírjáról beszélünk, és az is akkor, ha nem csak a neve mangalica annak az állatnak, hanem valóban rideg tartásban nevelték fel.
Ha zsíros kenyeret akarok enni, akkor eszem normális kacsa vagy disznózsírral. Úgysem eszem belőle annyit, hogy azzal hízni lehetne bármennyit is vagy ártalmas lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!