Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem jön fel a piskótám?

Miért nem jön fel a piskótám?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben nem jön fel szinte egyáltalán a piskótám,pedig mindent ugyan úgy csinálok,mint régen!Esetleg a sütőmnek lenne valami baja?
2010. márc. 19. 13:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Először is hogyan szoktad a tojássárgáját beledolgozni. Sok recept úgy írja, hogy a felvert habot keverjük óvatosan a tojássárgájához. Fanta szeletnek jó, hogy olyan vékony, de én pl. a piskótatekercset akarok készíteni, felverem először fehérjét, aztán mehet bele a cukor, tojássárgája (nem kell kikeverni), liszt, (kakaó). A Fanta szelethez a kakaós piskótához külön kikevertem a tojássárágákat és aztán a többi hozzávalót tettem bele. De körülményesebb és a felvert hab is összetörik.

Ti hogyan csináljátok?? Bár azt vettük észre anyával, hogy könnyebb a piskóta (mintha bolti tejszeletnek lenne a kakaós lapja) finomabb, ha külön kikeverjük a tojássárgákat.

2010. márc. 19. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
Én sem teszek bele sütőport. Nekem nagymamám úgy tanította, hogy ahány tojás, annyi evőkanál liszt és cukor. Eddig még mindig gyönyörűen feljött :)
2010. márc. 19. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim válasza:

Na ez tuti jó:

6 tojás

12 dkg liszt

12 dkg cukor

és semmi más

A sütőt begyújtom 180 fokra, egy lábaban teszek az aljára vizet( mert köztudott a piskótát gőzös sütőben kell sütni).

A 6 tojást szétválasztom, a sárgájával kezdek, fehéredésig verem a cukor 1/3-val, majd a fehérjét kezdem el verni és már mikor kezd szilárdulni akkor adagolom bele a maradék 2/3 cukrot de csak aprádonként!

Ha kész, a kemény fehérjére csurgatom a felvert sárgáját és lassan összeforgatom (lehetőleg nem töröm a habot csak pár keverés és kész!), majd mehet bele a liszt is de aprádonként dolgozom bele! A tepsit kibélelem sütőpapírral és szétkenem benne a masszát! Eddigre már jó gőzös lesz a sütőm és mehet be a piskóta 15-20 percre! Rugalmasra sütöm!

Továbbá sütőajtót nem nyitogatom, se sütőpor, max citromhéj a lisztbe!

Ezt próbáljátok ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anyukám állandóan nyavajgott, hogy az ő ösrégi sütőjében nem lehet jó piskótát sütni! Nem a sz@rt!! Sütöttem neki olyat, megszólalt!!!! A rendes nagy gáztepsiben 2cm magas piskótát sütöttem (kihűlt állapotban 2 cm)!

Üdv és jó sütést

Cukimester

2010. márc. 20. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:

Amit én ajánlok:

4 tojás, 17,5 dkg cukor

1 dl étolaj

1 dl melegvíz

27 dkg liszt

1 csomag sütőpor

egy csipet szódabikarbóna


Tojássárgáját és a cukrot kikevered bubisra, beleteszed a sütőport, lisztet és szódabikarbónát, étolajat és melegvizet, majd a felvert tojásfehérjét (csipet sóval kell felverni).

Nem vagyok egy konyhatündér, de ezzel még soha nem rontottam el, és mindig nagyon finom. Nem egy igazi piskóta, de annál finomabb..

2010. márc. 21. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat!!!
2010. márc. 21. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!