Miért nem jön fel a piskótám?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Először is hogyan szoktad a tojássárgáját beledolgozni. Sok recept úgy írja, hogy a felvert habot keverjük óvatosan a tojássárgájához. Fanta szeletnek jó, hogy olyan vékony, de én pl. a piskótatekercset akarok készíteni, felverem először fehérjét, aztán mehet bele a cukor, tojássárgája (nem kell kikeverni), liszt, (kakaó). A Fanta szelethez a kakaós piskótához külön kikevertem a tojássárágákat és aztán a többi hozzávalót tettem bele. De körülményesebb és a felvert hab is összetörik.
Ti hogyan csináljátok?? Bár azt vettük észre anyával, hogy könnyebb a piskóta (mintha bolti tejszeletnek lenne a kakaós lapja) finomabb, ha külön kikeverjük a tojássárgákat.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Na ez tuti jó:
6 tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
és semmi más
A sütőt begyújtom 180 fokra, egy lábaban teszek az aljára vizet( mert köztudott a piskótát gőzös sütőben kell sütni).
A 6 tojást szétválasztom, a sárgájával kezdek, fehéredésig verem a cukor 1/3-val, majd a fehérjét kezdem el verni és már mikor kezd szilárdulni akkor adagolom bele a maradék 2/3 cukrot de csak aprádonként!
Ha kész, a kemény fehérjére csurgatom a felvert sárgáját és lassan összeforgatom (lehetőleg nem töröm a habot csak pár keverés és kész!), majd mehet bele a liszt is de aprádonként dolgozom bele! A tepsit kibélelem sütőpapírral és szétkenem benne a masszát! Eddigre már jó gőzös lesz a sütőm és mehet be a piskóta 15-20 percre! Rugalmasra sütöm!
Továbbá sütőajtót nem nyitogatom, se sütőpor, max citromhéj a lisztbe!
Ezt próbáljátok ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Anyukám állandóan nyavajgott, hogy az ő ösrégi sütőjében nem lehet jó piskótát sütni! Nem a sz@rt!! Sütöttem neki olyat, megszólalt!!!! A rendes nagy gáztepsiben 2cm magas piskótát sütöttem (kihűlt állapotban 2 cm)!
Üdv és jó sütést
Cukimester
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Amit én ajánlok:
4 tojás, 17,5 dkg cukor
1 dl étolaj
1 dl melegvíz
27 dkg liszt
1 csomag sütőpor
egy csipet szódabikarbóna
Tojássárgáját és a cukrot kikevered bubisra, beleteszed a sütőport, lisztet és szódabikarbónát, étolajat és melegvizet, majd a felvert tojásfehérjét (csipet sóval kell felverni).
Nem vagyok egy konyhatündér, de ezzel még soha nem rontottam el, és mindig nagyon finom. Nem egy igazi piskóta, de annál finomabb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!