Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Almás lepény receptet keresek....

Almás lepény receptet keresek. Tudna ajánlani valaki? Házias jellegű kellene.

Figyelt kérdés
Meghalt a Nagymamám és nagyon hiányzik az almás lepénye.Vidéken élünk.Köszönöm !
2010. márc. 19. 10:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

szia! biztosan sokan fognak írni neked, egyet én is írok.

30 dkg liszt

20 dkg vaj vagy margarin

10 dkg porcukor

1 tojás sárgája

annyi tejföl, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

a szokásos módon a lisztet a vajjal a cukorral és tojással összemorzsoljuk és a tejfölből kanalanként annyit teszünk hozzá, hogy egy jól kezelhető tésztát

kapjunk.két gombóccá vesszük szét, és fél órát pihentetjük.

két vékony lapot gyúrunk,egyiket belefektetjük a sütőpapíros tepsibe, megszúrkáljuk villával és egy kis szitált prézlivel meszórjuk.

másfél kg almát vékony szeletekre vágunk /uborkagyalu/

egy kis citromlével, cukorral, fahéjjal megpároljuk.

kihűtjük és tésztára kenjük.a másik kinyújtott tésztalappal befedjuk, megszúrkáljuk.

a megmaradt tojásfehérjét egy kanál tejföllel habosra

keverjük és a tészta tetejét megkenjük vele.

előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, de meg kell nézni közben, nehogy túlpiruljon.

ha már illatozik és szép színe van, már kész.

kihűtve felkockázzuk.

sok sikert a próbálkozáshoz.ennek vékony a tésztája

és szép magas az almától.ja és közepes tepsi méretű.

üdv.

2010. márc. 19. 11:11
 2/8 anonim ***** válasza:
20%
Csak amit az első írt az almás pite.Amikor két réteg zsíros tészta közt van a töltelék az pite.A lepény az kelt tészta és a tetején van a töltalék.
2010. márc. 19. 11:20
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a receptet.Nagyon örülök neki.Akkor én nem tudom jól vagy ki hogy ismeri pite,lepény nem tudom.Én olyat keresek ami 2 tészta között alma töltelék van.
2010. márc. 19. 11:37
 4/8 anonim ***** válasza:

pite, vagy lepény lehet vitatkozni,de én csak olyan almás sütit ismerek (kivéve a kevert almást )amiben két tésztalap között van az alma, függetlenül, hogy zsíros, vagy kelt tészta.

ahány ház annyi szokás.

2010. márc. 19. 11:43
 5/8 anonim ***** válasza:
79%

pont azt akartam az előbb is írni, hogy majd megmondod ,milyenre gondoltál. a mi családunk is hol pitének hol lepénynek mondja, de én tudom, hogy mit akarnak.

üdv.-az első és harmadik voltam-

szia.

2010. márc. 19. 11:47
 6/8 anonim ***** válasza:
54%
Pedig van túrós pite és túrós lepény meggyes pite és meggyes lepény is.
2010. márc. 19. 11:51
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ugyanazt a receptet használom én is, mint az első válaszoló, csak teszek bele egy fél élesztőt is felfuttatva és citromhéjat (én szárítottat teszek, az mindíg kéznél van) és vaniliáscukrot.

A töltelékhez az almát megpucolom, lereszelem, kicsit állni hagyom, kinyomkodom, bele a cukor, kis citromhéj és fahéj, aki nem allergiás rá. Én nem tehetek bele, mert én az vagyok rá.

maszatka

2010. márc. 19. 22:25
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi maszatka:-)
2010. márc. 20. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!