Almás lepény receptet keresek. Tudna ajánlani valaki? Házias jellegű kellene.
szia! biztosan sokan fognak írni neked, egyet én is írok.
30 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
1 tojás sárgája
annyi tejföl, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
a szokásos módon a lisztet a vajjal a cukorral és tojással összemorzsoljuk és a tejfölből kanalanként annyit teszünk hozzá, hogy egy jól kezelhető tésztát
kapjunk.két gombóccá vesszük szét, és fél órát pihentetjük.
két vékony lapot gyúrunk,egyiket belefektetjük a sütőpapíros tepsibe, megszúrkáljuk villával és egy kis szitált prézlivel meszórjuk.
másfél kg almát vékony szeletekre vágunk /uborkagyalu/
egy kis citromlével, cukorral, fahéjjal megpároljuk.
kihűtjük és tésztára kenjük.a másik kinyújtott tésztalappal befedjuk, megszúrkáljuk.
a megmaradt tojásfehérjét egy kanál tejföllel habosra
keverjük és a tészta tetejét megkenjük vele.
előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, de meg kell nézni közben, nehogy túlpiruljon.
ha már illatozik és szép színe van, már kész.
kihűtve felkockázzuk.
sok sikert a próbálkozáshoz.ennek vékony a tésztája
és szép magas az almától.ja és közepes tepsi méretű.
üdv.
pite, vagy lepény lehet vitatkozni,de én csak olyan almás sütit ismerek (kivéve a kevert almást )amiben két tésztalap között van az alma, függetlenül, hogy zsíros, vagy kelt tészta.
ahány ház annyi szokás.
pont azt akartam az előbb is írni, hogy majd megmondod ,milyenre gondoltál. a mi családunk is hol pitének hol lepénynek mondja, de én tudom, hogy mit akarnak.
üdv.-az első és harmadik voltam-
szia.
Szia!
Ugyanazt a receptet használom én is, mint az első válaszoló, csak teszek bele egy fél élesztőt is felfuttatva és citromhéjat (én szárítottat teszek, az mindíg kéznél van) és vaniliáscukrot.
A töltelékhez az almát megpucolom, lereszelem, kicsit állni hagyom, kinyomkodom, bele a cukor, kis citromhéj és fahéj, aki nem allergiás rá. Én nem tehetek bele, mert én az vagyok rá.
maszatka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!