Tudnáto k ajánlani bevált, házi vajkaramellás szaloncukor receptet?
szia! itt olvastam egy receptet és ki is próbáltam.ezért
elnézést is kérek az eredeti gazdájától, de továbbadom:))
szóval
-fél kiló cukor
-4 deci tejszín
-2 deci tej
-egy rúd vanilia
ezeket egy lábasban összekeverjük, és alacsonyí hőn
gyakori kevergetés mellett sűrűre főzzük.
sokáig, kb másfél óráig kell főzni, akkor kezd a színe is karamelles lenni és elválni az edénytől.
én egy kisebb fóliázott, olajozott tepsibe öntöttem,kb másfél cm magas lett.
pár perc hűlés után éles késsel fölkockáztam és hagytam
teljesen kihűlni.
nagyon finom lett, a családomnak is nagyon ízlett.
ha nem kockázzuk, hanem kb 2*1 cm-re vagdaljuk szaloncukornak is kiváló.
üdv.
hello, bocs már du. nem voltam gépnél, így csak most olvasom a kérdésedet. délelőtt felhívom a férjem otthon, hogy mérje le tepsit.
üdv, majd írok.
na szióka, az én kis tepsim 24*17*3,5 cm.valami angol méret, százéves már.
még az eszembe jutott, hogy amikor másodszor csináltam, a végén beledobtam fél db vajat és így még finomabb lett.
a vége felé egy kicsit emelhetsz a hőmérsékleten, akkor kezd jó lenni, ha puffog, mint a puding.kb akkor kezd színesedni is és hamarosan besűrűsödik.
az elsőnél ideges voltam, mert nem írták , hogy másfél óráig is eltart.
azért érdemes megcsinálni, mert nagyon finom és legalább tudjuk mit teszünk bele.
sok sikert hozzá:)
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!