Tartós élelmiszerből készült ételek? Zöld kezet adok cserébe.
Ha ezeket végignézed, akkor rengeteg ételt találsz, ami az ízléseteknek is megfelel és mégsem megszokott.
Kenyeret lehet kétszersülttel vagy sült/hajában fött krumplival helyettesíteni, vagy a normál kenyeret megpirítani/kevés olajban átsütni.
Vigyetek tojást is - ha frissen veszitek, akkor eláll több hétig hüvsö helyen és sokat lehet vele variálni, sárgarépa, petrezselyemgyökér, cékla, káposztafélék szintén sok mindenre alkalmasak.
A többiek szinte mindent leírtak :)
Személy szerint vinnék egy csomó olajos magvat is, kedvenc útiételem. Plusz vajat, egy hétig simán eláll s milyen jó is krumplival vagy máshogy... A tojás nálam is alap lenne, a bográcsról pedig nem tud nem eszembe jutni egy jóféle káposztaleves, igaz, én főleg zöldségételeket eszem, nem a legtartalmasabb valami, hiába benne zsír. De finom tud lenni az is.
A dobozos paradicsompüré is hasznos lehet. Vinném a kedvenc grillszószomat, szeretem rántottához vagy krumplihoz, csak mivel nekem nagyon tömény, paradicsompürével keverem el, mesés.
Én nem eszem kenyeret, néha magkenyeret igen, de az sem áll el 3 napon túl. Egy rendes kenyérnek illik egy hétig is, sok éven át sütöttem, semmi baja nem volt 5 naposan, csak persze picit tömörebb lett.
De a párom speciel rizzsel pótolja a kenyeret, amióta nem eszik glutént. Sok ételhez eleve nem kell kenyér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!