Hogyan csinálják a sült hús zsiradékából készült jóízű mártást?
Németországban élek, és tudok segíteni.
A sült alatt maradt "alját" vízzel feloldják (elötte a zsírt leszedik nagyrészt róla): abba az edénybe öntenek kevés vizet, amiben sült a hús, és felforralják. Ezt kicsit fözik, és 1-2 teaskanál keményítövel besütitik. Közben lehet bele füszereket tenni, esetleg tejszínt öntenek bele.
Mivel a zsír nagyrésze nincs benne, ezért nem igazán emelkedik meg a zsírfogyzasásotok, de arra figyelni kell, hogy ne legyen csomós a kemnényítötöl.
Köszönöm a válaszodat, mi mindent olívaolajjal csinálunk, nem is használunk sokat, tehát csak kevés marad a sütőedény alján. Tehát gyakorlatilag nincs is mit leönteni róla. Sajnos a tejszín nem jöhet számítása, a nejem epéje nem bírja. Odakint kaphatóak különböző ízű és összetételű szószalapok is, amik nagyon jók. Kellemes hétvégét!
Te merre vagy, én Köln környékén voltam.
Tejszín helyett használhatsz bort, sört, konyakot, meg még sok-sok mindent. A szószalapok lényegében csak a besüritett szaft a sülthúsokból, szóval az csak plusz mennyiséget ad.
Tudsz németül rendesen? Mert akkor a következö oldalon rengeteg receptet (többek közt szószokat is) találsz.
Itt vannak a szósz-receptek, de a fórum részben is sokat találhatsz:
[link] rs/s0t34/Saucen-Rezepte.html
Ja, és én Münchentöl északra élek - szóval Köln elég messze van innen.
Visszamaradt zsiradékot átöntöd egy másik edénybe.
Megszórod lisztel elkezded melegíteni.Ha felhabzott
hozzáadsz egy kevés reszelt fokhagymát majd elengeded vízzel.Habverővel kevergeted. Sóval,borssal esetleg zöld fűszerekkel ízesíted. Jól kiforralod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!