Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sült csirkét hogyan kell...

Sült csirkét hogyan kell csinálni?

Figyelt kérdés

Van 2 teljes csirkecomb, + ilyen: [link]

Ebből mennyi kell rá? Só kell? Mennyi? Egyéb? Olaj alá kell? Ha igen, mennyi? Meddig kell sütni hány fokos sütőben? Le kell takarni olyan fényes izével?


2015. okt. 21. 19:22
 1/5 anonim ***** válasza:
27%

"Le kell takarni olyan fényes izével?" - Az a legfontosabb, a fényes izével letakarás! De ha nincs fényes, a matt izé is jó, csak legyen valamilyen izé!

Más nem is kell hozzá, igazából csirke sem.

2015. okt. 21. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A fűszerkeverékre rá van írva, hogy mennyi húshoz való, szerintem a zacskó fele fog kelleni a két csirkecombhoz. Vagy már odatetted? Só nem kell, mert az van benne. Egy kis olaj az edény aljára és egy kis víz, és befedni a fényes izével, amit alufóliának hívnak. Lehet jó meleg a sütő. A végén, mikor megpuhult, le kell venni kb 10 percre a fényes izét, hogy meg is piruljon. Én mindent egy órát sütök, állítólag kevesebb is elég, de ezalatt biztos megpuhul.
2015. okt. 21. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szoktam fűszerkeveréket rátenni, besózom a csirkét, megszórom frissen őrölt borssal és majorannával, a tepsit kibélelem sütőpapírral, öntök bele kis vizet, teszek bele 1-2 kanál libazsírt, rá a csirkecomb, lefedem alufóliával és be a sütőbe, comb nagyságától függően 1 óra, vagy mésfél, majd leveszem a fóliát és anélkül sütöm kb még fél órát, amíg a bőre ropogósra sül.
2015. okt. 22. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A 2-es válaszoló tökéletes.

Valóban az a fényes izé = alufólia! De nem tévesztendő össze az "átlátszó fényes izével", amely az ételek csomagolására, tárolására való, mert annak a neve folpack!


Egyébként bármilyen húst addig párolok a "fényes izé" alatt, (ez tetszik!), amíg meg nem puhul = villával beleszúrsz, érezni fogod!! Amikor már puha, akkor kell az alufóliát leszedned a húsról, és visszatenni a sütőbe, hogy szép pirosra süljön a külseje!!! Ezt a módszert nevezik egyébként: tűpróbáig sütni-főzni.

2015. okt. 22. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
31%
Úristen...12 vok és egy sült csirkét egyedül is meg tudok csinálni...micsoda nagy cucc
2015. okt. 23. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!