Liga tégla margarinból készült süteményt ehetnek tejérzékenyek?
Nyilván annak más íze van, én mondjuk a margarin ízét nem szeretem. Bár vannak margarinok, amiknek alig van ízük. És zsír is van ízesebb és íztelenebb, azt ugyanúgy nem lehet érezni. Más kérdés, hogy én egészségügyi okból nem eszek margarint, ha egy mód van rá.
Más kérdés, hogy milyen tejérzékenységről beszélünk. Mert ha laktózérzékenység, akkor egy kis tejsavópor meg sem kottyan. Tejallergia veszélyesebb, mert ott már egy kevés tejfehérje is beindítja a reakciót. Ennyit megér szerintem, hogy kicsit más az íze esetleg. Egyébként nem is más az íze, hanem pont, hogy margarinnal más az íze. Mivel a margarin pár évtizedes térhódítása előtt évezredekig minden zsírral készült, ritkábban fordult elő, hogy vajjal vagy olajjal, főleg Magyarországon, ahol a vaj luxuscikknek számított sokáig, olajat meg pláne nem használtak, de zsír volt a szegényeknek is. Margarint meg csak azért árulnak, hogy ehetetlen dolgokból is pénzt csináljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!