Mi az a bacon szalonna?
az a fajta szalonna, ami rétegesen tartalmaz hús és zsírszövetet, szemben a magyar tradicionális (zsír)szalonnával, ami szinte csak zsírszövetből áll.
ránézésre a normál, magyar szalonna fehér, egynemű, esetleg van rajta bőr is, a bacon szalonna viszont csíkos, váltakozó hús és zsírrétegek miatt.
angolszász területen a szalonnának (bacon-nek) a csíkos változatot hívják, Magyarországon meg a tiszta zsírszövet a szalonna. Ezért lett idehaza a csíkos változat neve bacon szalonna.
No akkor tisztázzuk:
Császárszalonna: az oldalassal együtt leválasztott szalonna, amiből a csontokat kiszedik.
Angolszalonna: A karajhússal együtt bontott szalonna.
Bacon(szalonna): magyarul hasa-alja szalonnának hívják. Egyébként a csomagolásra nincs ráírva, hogy "baconszalonna" csak az, hogy Sliced bacon, vagyis szeletelt szalonna.
akkor nézzük szakmai szemmel! :)
a bacon szalonna az gyakorlatilag bőr és bordaporc nélküli füstölt kolozsváriszalonna!
A „bacon szalonna” egész pontosan azt jelenti, hogy „bakonyi szalonna”. Mégpedig amiatt alakult ez így, ilyen furcsán, mert az angolok egykoron az igazi szalonnát úgy nevezték meg csupán, hogy bakonyi. Bakonyból vásárolták. Emlékezzünk csak a hírneves bakonyi kondásokra, meg arra, hogy egykoron Magyarország volt Európa éléskamrája.
SISKA - Egykor külföldön is híres magyar somogyi-bakonyi sertésfajta volt. Makkon hizlalták. A bakonyi siska húsa, szalonnája kibírta a hosszú tengeri utat. Tehát megnyugtatásképp írom, hogy a bacon szalonna nem szalonna szalonnát jelent, hanem bakonyi szalonnát. : ) Ha valakit érdekel a bővebb információ, az csak írja be a google-be a bakonyi szalonna szót. Üdv mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!